Oglas
· · Komentari: 0

Koristan TRIK: Ovo su stvari u vašoj kući koje efikasno možete očistiti MAJONEZOM!

Možda ste mislili da je majonez samo sastojak za sendvič, ali iznanenadićete se da majonez može da ima i drugu upotrebu!

1648541174_majonez.jpg
Foto: Jutjub Printskrin/Very Easy Recipes
Oglas

Verovali ili ne, majonez može biti koristan u borbi protiv upornih mrlja i fleka, ali takođe može sakriti neke nedostatke vašeg nameštaja. 

Pročitaj još: Napravite sami dezinfekciono sredstvo: Bez opasnih hemikalija i od sastojaka koje svi imamo u kuhinji (VIDEO)

Pripremili smo vam 6 stvari koje možete srediti pomoću MAJONEZA! 

1. Uklonite mrlje na drvenom nameštaju

Imate li dosadne, bele prstenove na svom drvenom nameštaju? Za nove stolove, jednostavno stavite malo majoneza na papirni peškir i pritisnite ga u samu mrlju, ostavite da odstoji oko sat vremena pre nego što ga obrišete. Nakon toga obrišite mesto čistom krpom. Upozorenje: dok se jedni korisnici kunu u ovaj trik, drugi se žale da nije dao efekta. Očigledno zavisi od tipa drveta, prema tome isprobajte gde najbolje radi. 

2. Očistite tastere klavira

Mrlje od prstiju na slonovači? Majonez će nežno izbeliti vaše dirke. Samo nanesite malo majoneza na zahvaćeno područje, ostavite da odstoji 10 minuta, a zatim obrišite.

3. Osvetlite plastične sobne biljke

Učinite da vaše voštane sobne biljke budu sjajne kao nove tako što ćete isprati listove, a zatim utrljati malu kašičicu majoneza vlažnom krpom. Napomena: Dok neki stručnjaci kažu da isti trik funkcioniše sa pravim kućnim biljkama, drugi kažu da to nije najbolja ideja. Zadržite ovaj trik za lažne biljke.

4. Očistite nerđajući čelik

Uklanjanje lepljivih otisaka prstiju ili drugih prljavih ostataka sa uređaja od nerđajućeg čelika je jednostavno kao da uzmete majonez iz frižidera. Samo premažite prljavo područje tankim slojem majoneza, a zatim ga odmah obrišite.

 5.Uklonite ostatke lepka

Ulja u majonezu su zaista efikasna u razbijanju lepka. Bez obzira da li želite da uklonite ostatke etikete sa staklene tegle ili da skinete nalepnicu sa branika svog automobila, jednostavno nanesite majonez, ostavite da odstoji oko 20 minuta, a zatim obrišite mokrom krpom ili skinite nalepnicu. Takođe možete da koristite majonez na lepljivim etiketama sa cenama — samo ga utapkajte i istrljajte smesu.

6. Uklonite farbu 

Dodajte malo majoneza da biste uklonili sve zalutale kapljice boje koje su možda poprskale vašu pločicu, prekidače za svetlo, ukrase ili kvake. Baš kao i kod lepka, ulje u majonezu pomaže u razgradnji ulja u boji. Ključno je da nanesete majonez pre nego što se boja previše stvrdne, tako da je lakše obrisati.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas