· · Коментари: 0

Да ли перете ОТИРАЧ? Стручњаци упозоравају због чега би то требало радити једном месечно

Мали број људи пере отирач, што је велика грешка

1668763575_otiraaccc.jpg
Фото: Профимедиа

Ретки су они који се досете да оперу отирач. Међутим, то је велика грешка јер осим што визуелно не оставља добар утисак, савршена је подлога за уношење вируса и бактерија у домаћинство. На тај начин се повећава ризик од многих болести.

Ричард О’Конор, стручњак за чишћење, поделио је пар савета за Миррор о томе како би требало очистити отирач. Прво што треба да урадите јесте да га добро протесете с времена на време. Поред тога, требало би редовно да га редовно перете. Што се прања тиче, најбоље би било да прочитате шта пише на декларацији.

Прочитајте још: Важна правила приликом уређења ГАРСОЊЕРА: Обратите пажњу на то где одлажете ствари

Постоји и трик са содом бикарбоном - ову намирницу поспите по отирачу, оставите да делује сат времена, па усисајте и пребришите влажном крпом.

Ако имате кућног љубимца, посебно је важно да редовно тресете и перете отирач, а на сваке две или три године узмите нови, у зависности колико се свакодневно троши и прља материјал од ког је направљен.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.