Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ОДРЖАВАЊЕ ДОМА

Да ли знате који уређај у вашој кући је ЛЕГЛО ЗАРАЗЕ и БОЛЕСТИ?

Колико нам олакшава живот и чини да се осећамо боље, чињеница је да клима-уређај може неповољно утицати на здравље, и то на више начина.

1595494744_home-2618511_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Лоше одржаване и погрешно постављене климе озбиљно могу угрозити здравље свих укућана. То је пре свега због погрешног коришћења самог уређаја, а не од самог уређаја као таквог. Најчешћа грешка је управо нерационално подешавање температуре на уређају за климатизацију. 

Посебну пажњу посветите чишћењу уређаја уколико сте хронични болесник

Прочитајте још:  Да ли сте ХОРДЕР? Болест савременог доба, а најчешће се јавља код жена - ово су СИМПТОМИ

Неразумно коришћење клима уређаја пре свега се односи на разлику, на пример од  10 степени између спољне и унутрашње температуре. Свима који бораве у тако расхлађеним просторима тако несразмерна разлика утицаће негативно на здравље.

Прочитајте још: Сара показала како да ЛАКО уклоните МРЉЕ СА ТЕПИХА са оним што има СВАКА КУЋА

Управо лекари сваке године упозоравају на штетност превеликих разлика у температури у климатизираним просторијама и спољној температури на асфалту. Нагле промене температуре узрок су бројних негативних реакција организма, а прва која се осети је повишен крвни притисак. Идеална разлика у температури је 6 степени Целзијусових.


Фото: Pixabay

Битна ствар је и правилно поставити уређај. У томе је најбоље следити савете стручњака за постављање клима уређаја. Уређаји не смеју бити окренути тако да дувају директно према људима јер ће изазвати главобољу, прехладу, цурење из носа и сузење очију, али и неке далекосежне последице.

Задржавање бактерија у уређајима    

У мање квалитетним апаратима задржава се плес, гљивице, инсекти, песак, прашина, длачице и други ситан отпад.

Прочитајте још: НЕОН можете унети у стан САМО ако поштујете ова ПРАВИЛА

Кондензована влага у топлом периоду године, у комбинацији са овим отпадом чини идеалну подлогу за развој микроорганизама.

Последице могу бити различите врсте инфекција, алергијске реакције које се ременом могу знатно закомпликовати. Честа су и обољења респираторног ссистема и интензивне главобоље. Најопасније обољење, које може имати смртни исход, је легионарска болест, изазвана Легионела бактеријама које се у систему за климатизацију могу намножити.

Прочитајте још: Она је НАЈБИТНИЈА У КУЋИ, а можда нисте знали како се ОДРЖАВА

Болест обично почиње повишеном температуром, кашљем, боловима у прсима и главобољом, а може се развити и упала плућа. По симптомима је слична грипу, а напада обично дијабетичаре, алкохоличаре, болеснике на дијализи и све са ослабљеним имунолошким системом. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas