Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Једноставни савети да своју кућу САЧУВАТЕ ОД ЛОПОВА: Обратите пажњу на ПОШТАНСКО САНДУЧЕ

Провале су типично злочини који се изврше када се укаже добра прилика. Провалник је углавном странац, а нешто му је вероватно указало на вашу кућу или стан да изгледа као лака мета

1655131293_thief-ge5266fbcc_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Истраживања показују да већина провала траје између 90 секунди и 12 минута и дешава се између 10 и 15 часова. Док сте на одмору, отворени прозори током врелог летњег дана или откључана врата могу бити све што је потребно да дође до невоље. Срећом, можете користити неколико стручних савета да надмудрите лопове и заштитите своју породицу и ствари.

Прочитајте још: Идеално решење за ГАРСОЊЕРЕ: Уредите мали стан тако да искористите сваки ћошак (ФОТО)

1. Држите велике похабане мушке чизме поред врата

Провалници су обично кукавице које се плаше сукоба. Они тамо траже рањиву мету за пљачку. Држање великих мушких чизама поред врата показује да је код куће велики мушкарац спреман на обрачун. Овај гест говори лопову: „Неко је тренутно код куће, и вероватно неки велики тип који може да те повреди.

2. Ставите лажни резервни кључ испод отирача

Многи људи држе резервни кључ по кући, обично испод камена или отирача. Направите лажни резервни кључ да преварите лопова, уколико икада дође до момента пљачке. Када провалник узме кључ, узалуд ће покушавати да отвори врата. То ће повећати његову панику коју већ има у себи додатно. Штавише, они такође могу посумњати да су под надзором. Њихов страх ће их навести да прекину мисију јер траје већ предуго и већ може неко да посумња и да га види. 

3. Набавите временски прекидач за светло

Можда ћете желети да инсталирате прекидач са тајмером за светла ако напуштате дом дуже од неколико сати ноћу. То ће одвратити провалнике који тумарају када никога нема код куће.

4. Држите своје драгоцености подаље

Провалници најчешће упадају у куће кроз улазна врата или прозоре. У овом случају, уверите се да су ваше драгоцености закључане и ван видокруга уљеза. Из предострожности, затворите ролетне током дана, навуците завесе ноћу и уверите се да су сва врата закључана када нисте код куће.

5. Обратите пажњу на поштанско сандуче

Код поштанског сандучета треба да обратите пажњу на две ствари. Прва је да прихватате бесплатне позивнице које пронађете у пошти, јер су вероватно мамац да ваз извуку из куће. Друга ствар је да провалници некада гледају које је поштанско сандуче пуно поште и рекламног материјала и које се редовно не празни - што им даје сигнал да неког нема код куће дуже. Уколико одлазите на дужи пут, замолите комшију да празни ваше сандуче, или бар рекламне летке. 

6. Не причајте о свом одмору на друштвеним мрежама 

Уверите се да лопови не сазнају да сте ван града и да нећете моћи да одбраните свој дом, наравно у случају да живите сами. Највероватније ће циљати вашу кућу када је празна. Ако објавите своје фотографије на планинарењу или сунчању, лопови ће сазнати да је ваша имовина незаштићена.

7. Узмите пса

Довођење пса је један од најефикаснијих начина за одвраћање уљеза. Пас који лаје може обесхрабрити потенцијалне нападаче, а истовремено вас упозорити на било какво чудно понашање на вашем имању. Већина провалника тражи бесконфликтну пљачку. Дакле, када сазнају да постоји пас, могли би се повући. Небитно је да ли имате великог пса или малог, оба пођеднако праве буку када виде непознато лице! 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas