Oglas
· · Komentari: 0
moj dom

Idealno rešenje za GARSONJERE: Uredite mali stan tako da iskoristite svaki ćošak (FOTO)

Skadinavski stil će vam pomoći da vaš stan bude lep i funkcionalan

1654771227_apartments-1845884_960_720.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Vaš stan može izgledati prostrano i uredno bez obzira na kvadraturu. Nemojte misliti da skučeni prostor nije moguće urediti. Nekada manji prostori izgledaju lepše i sređenije od velikih. Potrebno vam je manje novca i vremena da organizujete manje stanove. Zato nemojte da tražite izgovore da se ne potrudite oko životnog prostora samo zato što je skučen. 

Foto: Pinterest

Ključni faktor jesu boje i svetlost, a njihov značaj se uvećava ukoliko je reč o malom prostoru. U tom slučaju, obavezno se treba držati svetlih tonova, a obilje dnevnog svetla je veliki plus. Na poslednje se u stambenim prostorima ne može mnogo uticati, ali bi raspoložive izvore sunčevih zraka trebalo maksimalno iskoristiti. Da bi se to postiglo, glavna preporuka je da se izbegavaju pune pregrade, koje sprečavaju prodor svetlosti. Time se ujedno stvara i prostraniji ambijent.

Pročitajte još: Tri horoskopska para koji dokazuju da se suprotnosti privlače: Da li se pronalazite?

Kombinacija bele i po kojeg detalja od drveta će učiniti ambijent svetlim i prostranim, a detalji u crnoj i plavoj boji stvoriće lep kontrast. Upotpunite stan ugradnom rasvetom, tačkasto raspoređenom po plafonu. S obzirom na to da su u garsonjerama obično kuhinja, dnevna soba i trpezarija u istoj prostoriji, određenim nameštajem ćete upeti da je podelite na funkcionalne celine. U tome vam može pomoći linearno organizovana kuhinja, koja je od dnevne sobe odvojena šankom. Osim što odvaja kuhinju, ovaj element zamenjuje trpezariju kako bi se uštedeo prostor. 

Detaljima kao što su prekrivači, slike i tepisi ćete dati svoj pečat stanu. NJih možete uklopiti sa bojama koje preovladavaju, a možete i da izaberete kolorite koji bi dali kontrast i prostor učinili zanimljivijim.  

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas