Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Која је идеална ТЕМПЕРАТУРА у стану током зимских месеци? Стручњаци дали одговор на питање које занима многе

Треба да направите разлику између дневне и спаваће собе

1698398998_Foto-Shutterstock-temperatura-doma.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Доласком зимске сезоне, дани су краћи, а ноћи су дуже и хладније, па је потребно да се термостат подигне за неколико степени како бисте одржали идеалну температуру.

Међутим, треба да водите рачуна да не претерате са потрошњом електричне енергије.

Одлука о идеалној температури за ваш дом зависи од личних преференција, али за паметну употребу енергије, британско Министарство енергетике у зимским месецима препоручује постављање термостата на температуру између 20 и 21 степен, а још ниже када спавате или нисте код куће.

Температуру дневног боравка, како стручњаци саветују, најбоље је држати између 19 и 22°Ц, јер већина времена проводимо у тој просторији, ту примамо госте и опуштамо се. Стручњаци такође истичу да је потребно редовно да проветравате боравак, али и друге просторије.

Спаваћа соба би требало да буде најхладнија просторија, а идеална температура у њој је између 16 и 18 степени. Разлог за тако ниску температуру је, наравно, квалитет сна. Превисока температура у спаваћој соби лоше утиче на квалитет сна, повећава немир и продужава време потребно да заспите. Наравно, није препоручљиво ни да спавате у температурама испод 16 степени.

Кухињу је довољно држати на 20 степени, јер углавном боравимо у њој док кувамо, што додатно загрева простор. Оптимална температура је 20 степени за удобност, а кухање неће подићи температуру просторије превисоко. Међутим, кухињу не треба држати испод 20 степени, јер се ту ствара влагу која може да узрокује стварање буђи и оштећивање зидова ако је просторија превише хладна.

У купатилу одржавајте температуру од удобних 21 степен, препоручује портал Реал Симпле. То ће одржати просторију удобном за боравак, а стварање влаге неће представљати опасност за зидове купатила. Ипак, припазите да не подигнете температуру превише, јер топли туш може да повећа температуру просторије, што резултује мањком кисеоника, преноси Вечерњи.хр.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas