Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

На којим местима не би требало да ЧУВАТЕ ЛЕКОВЕ? Да бисте очували њихова својства, водите рачуна о овим стварима

Неправилно чување лекова може умањити њихову ефикасност у ублажавану тегоба

1690360352_shutterstock_2044597532.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Многи људи често несвесно чине грешке при складиштењу лекова, а једно од најнеобичнијих места је кухиња. Међутим, фармацеути упозоравају да купатило није бољи избор, иако то може бити уобичајена пракса.

Лекови не би требало да буду изложени високим температурама или високој влажности, јер то може довести до губитка њихове ефикасности. Уместо тога, већина лекова преферира хладна и сува места, са температуром између 15 и 25 степени Целзијуса.

Ако желите да сачувате лекове на оптималан начин, ево неколико савета:

Избегавајте купатило: Висока влажност у купатилу може нарушити ефикасност лекова, па је боље пронаћи друго место за њихово чување.
Фрижидер за одређене лекове: Лекови који захтевају чување у фрижидеру требају бити тамо смештени према упутствима на паковању или савету лекара.
Заштита од светлости и топлоте: Лекове чувајте далеко од директног извора светлости и топлоте како бисте сачували њихову стабилност.
Обратите пажњу на промене: Ако приметите промене у боји, мирису или конзистенцији лека, немојте га користити, већ се посаветујте са фармацеутом или лекаром.
Држите лекове ван домашаја деце: Постарајте се да лекови буду смештени на местима која су недоступна деци како бисте спречили нежељене ситуације.
Разграничите лекове: Поделите лекове према њиховој намени и чувајте их одвојено како бисте избегли грешке приликом коришћења.
Проверите рок трајања: Редовно проверавајте рок трајања лекова и на време их замените новим паковањем.

Правилно чување лекова је кључно за очување њихове ефикасности и вашег здравља. Будите пажљиви и одговорни приликом складиштења, како бисте увек имали делотворне лекове при руци када вам затребају.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas