Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пет начина да откријете да дете има температуру без топломера: Обратите пажњу на следеће симптоме

Ако немате топломер, искористите ове методе

1700753940_shutterstock_1742698145.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Топломер можете да заборавите када кренете на одмор, изгубите или нехотице поломите. Ако сумњате да ваше дете има температуру, а немате топломер, постоје и други начини да то утврдите.

Пипните чело

Кад температура тела расте најпре се загрева глава. Неопходно је да додирнете дланом чело или врат детета и на основу температуре свог тела осетите да ли је дете прегрејано. Руке и ноге нису најпогодније јер се дете зноји и оне ће бити најхладније.

Руменило

Ако је дете превише бледо, а онда одједном добије руменило ово је један од главних симптома високе температуре.

Малаксалост

Дете са температуром је безвољно, не жели да се крец́е и најрадије би да остане у кревету. Апетит је смањен, и ако приметите ове симптоме дете сигурно има повишену температуру.

Жеђ

Деца која имају повишену температуру губе много воде, тако да жеља за већом количином течности такође може да указује на повец́ану температуру.

Дрхтавица

Ако је време топло, а дете седи умотано у ц́ебе вероватно има температуру преко 38.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas