· · Коментари: 0
КУЋНИ ТРИКОВИ

Коначно ће вам успети: Ево како да правило гајите ЗАЧИНСКЕ БИЉКЕ у својој кухињи

Прво правило које сигурно нисте знали - што га више берете, више ће расти.

1612029201_biljk.jpg
Фото: Pixabay

Обожавамо зачинско биље, непрестано желимо да га угостимо у саксији у својој кухињи, али сваки пут иста прича - после недељу дана пропадне.  Прво правило за брање зачинског биља је да што више берете, више ће расти.

Прочитајте још: Трендови унутрашњих боја који ће бити популарни током 2021. године

Већини зачина треба честа берба како би постале бујније и добро обликоване. Са друге стране, приликом одабира биљке за заксију, размислите које зачине највише користите у кухињи и који вам најчешће требају у припреми јела.

Першун
Уколико узгајате босиљак, можете му додати и першун. Јединствена текстура лишћа ове биљке чини га одличним партнером за садњу украсних биљака. Першун се врло лако узгаја, али попут нане, тражи редовну влагу и прихрану.

У наставку се налазе три најчешће зачина која се узгајају у посудама на кухињском прозору.

Босиљак

Ова биљка успева чак и када се узгаја у лонцима. Уколико овој биљци омогућите  добро издренирано тло и пуно сунца, нећете имати проблема са узгојем. Босиљак воли честу бербу и подстицаћете његов раст ​​сваким кидањем листића.

Прочитајте још: Научници утврдили 10 разлога зашто неки људи ТЕШКО МРШАВЕ, а ОСМИ је ПРЕСУДАН

Обавезно уклоните све цветне пупољке који се појаве, јер једном када босиљак почне цветати, укус лишћа је лошији.

Нана

Прочитајте још: У овоме је ЦАКА! Никада не треба да чекате да ОСЕТИТЕ ГЛАД и ИЗГУБИЋЕТЕ КИЛОГРАМЕ

Постоји много врста нане које можете чак посадити, све заједно у једну већу посуду. Листове можете додавати у пића, воћну салату, а суве користити за припрему зимског чаја. Мента воли обилну влагу и богато тло, а и одличан је борац против лошег задаха из уста па је можете и грицкати.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.