Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Кућне биљке које ПОВОЉНО утичу на ваше ЗДРАВЉЕ! Ево зашто треба да их имамо

Биљке су неопходне за живот на нашој планети јер фотосинтезом производе добар део кисеоника који користимо за дисање. Међутим, то није њихова једина функција.

1650906909_garlic-g93991be8e_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Неке од њих су такође способни да чисте ваздух и филтрирају ваздух, уплаше инсекте, лече респираторне проблеме, па чак и подигну расположење.

Прочитајте још: Како стрес дирекнто утиче на ваш спољашњи изглед и ваше лице? Можете "остарити" преко ноћи

1. Чуваркућа

Поред тога што је одличан начин да украсите било који простор код куће, чуваркућа има дивна лековита својства. Њени активни састојци могу помоћи у ублажавању дијареје, зацељивању чирева у устима и на кожи и лечењу свраба од уједа буба.

2. Геранија Цитронела

Све што вам треба је мало светлости, тла са хранљивим материјама и добра дренажа да бисте могли да посадите цитронелу код куће. За ову биљку је веома лако бринути. И не само то, цитронела даје мирис који подсећа на лимун који може бити одличан за нас, али не толико за инсекте. Због тога је идеалан за одбијање комараца, мува и оса. Поставите је у своју кућу или у башту и можете се опростити од досадних угриза.

3. Драцена 

Можда мислимо да је након темељног чишћења наш дом чист од прљавштине. Међутим, постоје неки производи које свакодневно користимо који ослобађају токсичне супстанце, а да ми то не приметимо. На пример, зидне боје могу да садрже бензол, козметика се може садржати опасне хемикалије, а исто важи и за производе за чишћење. Драцена се сматра биљком за пречишћавање ваздуха јер је веома ефикасна у апсорпцији угљен моноксида из ваздуха и осталих супстанци. Поставите је негде у својој кући где проводите много времена или где мислите да је потребна за пречишћавање ваздуха. 

4. Ехинацеа

Поред тога што је савршена за уређење вашег дома, ехинацеа има и нека корисна својства за здравље. На пример, подстиче зарастање рана и смањује упалу. Такође је доказано да је добра у борби против обичне прехладе.

5. Гарденија 

Цвеће гарденије је толико лепо да може украсити сваки простор код куће. То је биљка која се углавном користи у затвореном простору и која пружа изузетну арому. Такође има седативна својства која помажу у смањењу несанице, раздражљивости, анксиозности и лечењу рана, уганућа, па чак и болова у мишићима.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas