Oglas
· · Komentari: 0

Kućne biljke koje POVOLJNO utiču na vaše ZDRAVLJE! Evo zašto treba da ih imamo

Biljke su neophodne za život na našoj planeti jer fotosintezom proizvode dobar deo kiseonika koji koristimo za disanje. Međutim, to nije njihova jedina funkcija.

1650906909_garlic-g93991be8e_640.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Neke od njih su takođe sposobni da čiste vazduh i filtriraju vazduh, uplaše insekte, leče respiratorne probleme, pa čak i podignu raspoloženje.

Pročitajte još: Kako stres direknto utiče na vaš spoljašnji izgled i vaše lice? Možete "ostariti" preko noći

1. Čuvarkuća

Pored toga što je odličan način da ukrasite bilo koji prostor kod kuće, čuvarkuća ima divna lekovita svojstva. NJeni aktivni sastojci mogu pomoći u ublažavanju dijareje, zaceljivanju čireva u ustima i na koži i lečenju svraba od ujeda buba.

2. Geranija Citronela

Sve što vam treba je malo svetlosti, tla sa hranljivim materijama i dobra drenaža da biste mogli da posadite citronelu kod kuće. Za ovu biljku je veoma lako brinuti. I ne samo to, citronela daje miris koji podseća na limun koji može biti odličan za nas, ali ne toliko za insekte. Zbog toga je idealan za odbijanje komaraca, muva i osa. Postavite je u svoju kuću ili u baštu i možete se oprostiti od dosadnih ugriza.

3. Dracena 

Možda mislimo da je nakon temeljnog čišćenja naš dom čist od prljavštine. Međutim, postoje neki proizvodi koje svakodnevno koristimo koji oslobađaju toksične supstance, a da mi to ne primetimo. Na primer, zidne boje mogu da sadrže benzol, kozmetika se može sadržati opasne hemikalije, a isto važi i za proizvode za čišćenje. Dracena se smatra biljkom za prečišćavanje vazduha jer je veoma efikasna u apsorpciji ugljen monoksida iz vazduha i ostalih supstanci. Postavite je negde u svojoj kući gde provodite mnogo vremena ili gde mislite da je potrebna za prečišćavanje vazduha. 

4. Ehinacea

Pored toga što je savršena za uređenje vašeg doma, ehinacea ima i neka korisna svojstva za zdravlje. Na primer, podstiče zarastanje rana i smanjuje upalu. Takođe je dokazano da je dobra u borbi protiv obične prehlade.

5. Gardenija 

Cveće gardenije je toliko lepo da može ukrasiti svaki prostor kod kuće. To je biljka koja se uglavnom koristi u zatvorenom prostoru i koja pruža izuzetnu aromu. Takođe ima sedativna svojstva koja pomažu u smanjenju nesanice, razdražljivosti, anksioznosti i lečenju rana, uganuća, pa čak i bolova u mišićima.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas