Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

ЉУБИЧИЦЕ вам не цветају упркос непрестаној нези? Ово су кључне грешке којих можда нисте ни свесни

Ово су најчешће грешке на које треба да обратите пажњу

1673559432_1637588385_shutterstock_2006388299.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Избегавањем ових грешака и пружањем љубичицама правих услова за раст, можете им помоћи да лепо цветају.

Важно је обратити пажњу на посебне потребе ваших љубичастих биљака како би биле срећне и здраве. Уверите се да имају довољно сунчеве светлости, залијте их правилно, користите добро квалитетно земљиште и заштитите их од штеточина. Редовно ђубрење такође може подстаћи здрав раст и цветање.

Прочитајте још: Поклон који никако не смете да унесете у КУЋУ: Фенг шуи стручњаци саветују да га одмах баците или спалите

Такође, будите сигурни да љубичицама дате довољно простора за раст и ширење, јер гужва може довести до лошег раста и мање цветова. Пратећи ове савете и обраћајући пажњу на своје биљке, можете им помоћи да лепо цветају.

Недостатак сунчеве светлости

Љубичицама је потребно најмање неколико сати индиректне сунчеве светлости сваког дана да би цветале. Ако не добију довољно светлости, можда неће цветати.

Прекомерно заливање

Љубичице су склоне трулежи корена ако се прекомерно заливају, па је важно пустити да се земља осуши између заливања.

Лош квалитет земљишта

Љубичице преферирају добро дренирано земљиште богато хранљивим материјама. Ако је земљиште лошег квалитета, биљке можда неће добити хранљиве материје које су им потребне за цветање.

Инвазија штеточина

Прочитајте још: Како се негује "женска срећа"? Красиће сваки ентеријер, а потребно је да јој се посветите само мало

Штеточине као што су лисне уши и трипси могу оштетити биљке љубичице и спречити их да цветају.

Недостатак ђубрења

Љубичице имају користи од редовног ђубрења, посебно када активно расту и производе цвеће. Без довољно хранљивих материја, можда неће цветати.

Пренатрпане саксије

Љубичицама је потребан простор за раст и ширење. Ако су гужве, можда неће добити довољно светлости и хранљивих материја, што их може спречити да цветају.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas