· · Коментари: 0

Најбоље боје за ТРПЕЗАРИЈУ према ФЕНГ СХУИ дисциплини: Шта значе црвена и зелена, а коју треба посебно да избегнемо?

Ако размишљате о ажурирању или редизајнирању трпезарије, корићење принципа фенг шуија може да вам помогне да створите привлачнији и удобнији простор. У фенг шуију, различите области дома су повезане са различитим деловима вашег живота.

1646510129_dinner-ga91777d39_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Трпезарије су породица, славље и уживање, као и обиље. Трпезаријски сто је место где се хранимо и где се окупљамо да поделимо оброк и повежемо се са породицом и пријатељима.

остоји много различитих начина да радите са концептима фенг шуија у вашој трпезарији. Један од најједноставнијих и најупечатљивијих начина на који можете да почнете да то радите је да унесете одређене боје. Већина нас је под великим утицајем онога што можемо да видимо у окружењу, а боја има снажан утицај на то како се осећамо.

Боје у трпезарији

У фенг шуију, различите боје су повезане са различитим врстама енергије. Имајте на уму да не морате нужно да фарбате цео зид да бисте унели енергију одређене боје. Свакако можете да офарбате зидове ако то има смисла за ваш простор, али такође можете да унесете боју кроз намештај, уметничка дела или друге декоративне предмете.

Прочитајте још: Рузмарин и ЛАВАНДА су две биљке које морате унети у дом овог пролећа! Ево и зашто

Браон

Смеђа има топлу, земљану енергију и одличан је избор боје ако желите да помогнете својим гостима да се осећају смирено. Браон је повезан са елементом земље, а енергија земље је стабилна. У трпезарији можете да је користите тако што ћете да одаберете сто и стоице у овој боји.  Ако тражите суптилнији начин да унесете ову земаљску енергију, испробајте смеђу грнчарију.

Зелена

Зеленило има умирујућу енергију која нас подсећа на шуму и пролеће. Зелена је повезана са елементом дрвета, који има ревитализирајућу, свежу енергију. Како да користите зелену боју у својој трпезарији? Обојите зидове у свежу зелену која подсећа на пролеће или додајте простирку испод трпезаријског стола и столица да бисте створили осећај да стојите у зеленој трави. Такође можете додати собне биљке или вазе са свежим зеленилом на трпезаријски сто.

Плава

Плава боја смирује. Плави средњи тонови, а посебно плаво-зелени, такође су повезани са елементом дрвета. Енергија елемента дрвета повезана је са растом, а такође је повезана са породичним подручјем багуа. Како да користите плаву у својој трпезарији? Обојите зидове у светлоплаву или водену боју како бисте трпезарију учинили радосним местом за окупљање ваше породице. Такође можете додати акценте ове виталне енергије на мање начине, као што су пресвлаке столица, јастуци за седишта или украсне вазе, пиште Тхе Спруце.

Црвена

Црвена је веома енергична и моћна боја која ће учинити да се ваши гости осећају топло и окрепљено. Црвена и бордо су повезане са елементом ватре, који је инспиративан, топао и активирајући. За црвену се каже да стимулише апетит и често се виђа у традиционалним трпезаријама.

Прочитајте још: Где би требало да поставимо полицу са књигама према ФЕНГ СХУИ правлима? Ево шта доноси негативну енергију

Бела и сива

Бела и сива нису најидеалније боје за употребу у трпезарији из перспективе фенг шуија. Ове боје су повезане са енергијом метала, која се односи на фокус и завршетак, а не на задржавање током оброка или дуге разговоре за трпезаријским столом. Како да користите белу и сиву у својој трпезарији? Направите равнотежу мешањем беле и сиве са другим бојама.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.