Oglas
· · Komentari: 0

Najbolje boje za TRPEZARIJU prema FENG SHUI disciplini: Šta znače crvena i zelena, a koju treba posebno da izbegnemo?

Ako razmišljate o ažuriranju ili redizajniranju trpezarije, korićenje principa feng šuija može da vam pomogne da stvorite privlačniji i udobniji prostor. U feng šuiju, različite oblasti doma su povezane sa različitim delovima vašeg života.

1646510129_dinner-ga91777d39_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Trpezarije su porodica, slavlje i uživanje, kao i obilje. Trpezarijski sto je mesto gde se hranimo i gde se okupljamo da podelimo obrok i povežemo se sa porodicom i prijateljima.

ostoji mnogo različitih načina da radite sa konceptima feng šuija u vašoj trpezariji. Jedan od najjednostavnijih i najupečatljivijih načina na koji možete da počnete da to radite je da unesete određene boje. Većina nas je pod velikim uticajem onoga što možemo da vidimo u okruženju, a boja ima snažan uticaj na to kako se osećamo.

Boje u trpezariji

U feng šuiju, različite boje su povezane sa različitim vrstama energije. Imajte na umu da ne morate nužno da farbate ceo zid da biste uneli energiju određene boje. Svakako možete da ofarbate zidove ako to ima smisla za vaš prostor, ali takođe možete da unesete boju kroz nameštaj, umetnička dela ili druge dekorativne predmete.

Pročitajte još: Ruzmarin i LAVANDA su dve biljke koje morate uneti u dom ovog proleća! Evo i zašto

Braon

Smeđa ima toplu, zemljanu energiju i odličan je izbor boje ako želite da pomognete svojim gostima da se osećaju smireno. Braon je povezan sa elementom zemlje, a energija zemlje je stabilna. U trpezariji možete da je koristite tako što ćete da odaberete sto i stoice u ovoj boji.  Ako tražite suptilniji način da unesete ovu zemaljsku energiju, isprobajte smeđu grnčariju.

Zelena

Zelenilo ima umirujuću energiju koja nas podseća na šumu i proleće. Zelena je povezana sa elementom drveta, koji ima revitalizirajuću, svežu energiju. Kako da koristite zelenu boju u svojoj trpezariji? Obojite zidove u svežu zelenu koja podseća na proleće ili dodajte prostirku ispod trpezarijskog stola i stolica da biste stvorili osećaj da stojite u zelenoj travi. Takođe možete dodati sobne biljke ili vaze sa svežim zelenilom na trpezarijski sto.

Plava

Plava boja smiruje. Plavi srednji tonovi, a posebno plavo-zeleni, takođe su povezani sa elementom drveta. Energija elementa drveta povezana je sa rastom, a takođe je povezana sa porodičnim područjem bagua. Kako da koristite plavu u svojoj trpezariji? Obojite zidove u svetloplavu ili vodenu boju kako biste trpezariju učinili radosnim mestom za okupljanje vaše porodice. Takođe možete dodati akcente ove vitalne energije na manje načine, kao što su presvlake stolica, jastuci za sedišta ili ukrasne vaze, pište The Spruce.

Crvena

Crvena je veoma energična i moćna boja koja će učiniti da se vaši gosti osećaju toplo i okrepljeno. Crvena i bordo su povezane sa elementom vatre, koji je inspirativan, topao i aktivirajući. Za crvenu se kaže da stimuliše apetit i često se viđa u tradicionalnim trpezarijama.

Pročitajte još: Gde bi trebalo da postavimo policu sa knjigama prema FENG SHUI pravlima? Evo šta donosi negativnu energiju

Bela i siva

Bela i siva nisu najidealnije boje za upotrebu u trpezariji iz perspektive feng šuija. Ove boje su povezane sa energijom metala, koja se odnosi na fokus i završetak, a ne na zadržavanje tokom obroka ili duge razgovore za trpezarijskim stolom. Kako da koristite belu i sivu u svojoj trpezariji? Napravite ravnotežu mešanjem bele i sive sa drugim bojama.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas