Oglas
· · Komentari: 0

Napravite sami UNIVERZALNO SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE: Bez hemikalija i uz malu sumu novca do blistavih površina

Ekonomičnije rešenje za obavljanje kućnih poslova

1687592265_cisc.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Univerzalna sredstva za čišćenje su sjajna. Pre svega jer su nam dovoljna za većinu površina, a i zbog toga što kada ih kupimo ili napravimo, znamo koliko novca smo dali u odnosu na to kada ih kupujemo više, pa se u silnim kupovinama sludimo i potrošimo mnogo, a da maltene ne znamo ni na šta.

Mama dvoje dece i vlasnica firme za čišćenje, Elizabet Lesl, odlučila je da podeli savet za jednostavno univerzalno sredstvo za čišćenje svih površina u kući.

Potrebno vam je sao nekoliko jednostavnih sastojaka, koje verovatno već imate kod kuće.

- Ovo sredstvo za čišćenje možete da koristite bilo gde, od spavaće sobe do kupatila. I što je najvažnije, u njemu nema hemikalija koje bi mogle da budu štetne po zdravlje vaše porodice - rekla je Elizabet.

Kako se pravi?

Vrlo jednostavno! Pomešajte šolju vode sa šoljom alkoholnog sirćeta, jednom kašikom deterdženta za pranje sudova i tri kapi ulja od karanfilića.

Dobijenu tečnost sipajte u praznu flašicu sa raspršivačem, a svaki put pre upotrebe je dobro promućkajte.

- Belo sirće sadrži kiselinu koja je dobra za dezinfikovanje površina jer ubija bakterije - podsetila je Elizabet.

Pored toga, savetovala je da u tečnost dodate i 10 kapi nekog eteričnog ulja po izboru, jer je miris tečnosti za čišćenje jak.

- Dodajem ulje pomorandže, jer se lepo slaže s mirisom karanfilića, ali možete da dodate i ulje lavande - predložila je Elizabet.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas