· · Коментари: 0

Не бацајте кору од ПОМОРАНЏЕ: Направите природно ђубриво за БИЉКЕ које ће поспешити њихов РАСТ

Рецепт уз који ће биљке цветати и напредовати

1673443466_322296181_1032640857693223_369280027184581245_n.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Цвеће је нешто што највише оплемењује дом, чини га оазом за одмор и опуштање, уноси дух природе у наш животни простор. Како бисмо правилно неговали наше биљке, важно је с времена на време да им обезбедимо важне витамине, минерале и хранљиве састојке. Колико често треба прихрањиватибиљку зависи од цвета до цвета, али за прихрану не морате да купујете вештачка ђубрива, већ можете направити природно средство у свом дому.

Једна од најједноставнијих верзија домаћег ђубрива је кора цитруса која садржи бројне макро и микроелементе који су неопходни за раст и цветање собног цвећа. Корица садржи пуно калцијума, магнезијума, азота и других корисних једињења. За припрему таквог ђубрива потребно је ножем исецкати свежу сочну кору поморанџе или мандарине. Корицу потопите у топлу воду и оставите да одстоји неколико дана. Ако је могуће, важно је користити дестиловану воду или кишницу. Пре коришћења прихране, процедите воду, поморанџе одбаците, а добијеном течношћу залијте биљке. Препоручујем да се таква прихрана врши сваке 2 недеље, што ће вам омогућити да постигнете активан раст и цветање собних биљака.

Прочитајте још: Биљка која треба да стоји у вашем КУПАТИЛУ: У комбинацији са паром може имати бројна лековита дејства

Такође можете припремити ђубриво од коре поморанџе тако што ћете је прво осушити. Осушену кору поморанџе треба самлети у блендеру и чувати у затвореној тегли. Две кашике добијеног праха сипајте у два литра воде, промућкајте и залијте биљке једном у две недеље. Поморанжина кора у праху је одличан природни инсектицид који може заштити ваше биљке од нежељених посетиоца.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.