· · Коментари: 0

НЕ БАЦАЈТЕ КОРУ ОД ПОМОРАНЏЕ: Чисти поре, избељује ожиљке и подмлађује

Природни састојци су последњих година звезде препарата за негу

1654414820_shell-3992177_1280.jpg
Пхото: Пиxабаy

Међу њима је и један прастари, прах од поморанџине коре, који се прави уситњавањем дехидрираних кора ове цитрусне воћке. Дакле, када следећи пут кренете механички да баците кору поморанџе, застаните и присетите се зашто она заслужује важно место у вашој дневној рутини.

Кора поморанџе, као и само воће, изузетно је богата витамином Ц. У њој, заправо, има три пута више овог витамина него у сочном делу плода, али и више влакана, калцијума, витамина А...

Богата је разним биљним једињењима која имају антиоксидативна и антиинфламаторна својства. Кожу ефикасно и нежно чисти, а како има и адстрингентна својства, односно моћ да скупља поре и контролише масноћу, нарочито се показала корисном код особа са масном кожом јер "скида" са ње вишак себума.

Пхото: Пиxабаy

Показала се корисном код особа са масном кожом јер је ослобађа вишка себума

А ево за шта све можете да користите прах поморанџине коре:

- Одличан је за природни пилинг, јер има благо зрнасту текстуру. Природна адстрингентна својства га такође чине ефикасним средством за чишћење. Може да помогне у отпушавању и прочишћавању пора, чиме ће површина коже постати глаткија.

- Смањује пигментацију и ожиљке од акни. Овај прах је препун витамина Ц, па је сјајно средство за уклањање пигментације. Прах од поморанџине коре се нашироко користи као благо средство за избељивање. Његовом редовном употребом ћете посветлити било какве трагове пигментације, флеке и ожиљке настале од акни.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Место где се КУПАЈУ ВИЛЕ И ВЕЧНО ВЕЗУЈУ ЗАЉУБЉЕНЕ: На овом месту ствара се један од НАЈВЕЋИХ ВОДОПАДА у Србији(ФОТО)

- Контролише себум, односно његово стварање на кожи и тако смањује шансе за појаву акни и митисера. Због тога постаје неопходан састојак у рутини неговања сваке особе која има масну кожу.

- Има антиејџинг својства. Садржи хемијска једињења (лимонен, линалол, цитронелол...) која му дају антиоксидативна својства, што га заузврат чини одличним средством за успоравање и спречавање старења. Осим тога, побољшава циркулацију крви и повећава производњу колагена, па кожи дарује младалачки изглед и сјај.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.