Oglas
· · Komentari: 0

NE BACAJTE LJUSKE OD JAJETA: Pretvorite ih u koristan alat za čišćenje

ISprobajte trik koji vam može pomoći prilikom obavljanja kućnih poslova

1692877518_Foto-Shutterstock-jaje.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Najbolji trikovi obično su oni koji ne koštaju ništa jer upotrebljavate nešto što već imate da olakšate život. Koristeći ljuske jajeta za pranje posuđa, ono što je namenjeno da bacite u smeće možete pretvoriti u koristan alat za čišćenje.

Prilikom pranja posuđa, predmeti poput flaša, vaza i staklenki mogu biti posebno teški za čišćenje. Često ih je potrebno prati ručno, a osim ako nemate četku s dugom drškom prave veličine, ne postoji pravi način da izribate unutrašnjost. Tu na scenu stupaju ljuske jajeta.

LJuske jaja mogu se činiti krhkima, ali zapravo su iznenađujuće čvrste za svoju veličinu. Sastoje se uglavnom od kalcijumovog karbonata, koji, kada se zgnječi, ima izvrsnu teksturu za čišćenje.

Možete čak koristiti zdrobljene ljuske jajeta za ribanje tvrdokornih ostataka iz lonaca i tiganja, dodajući dodatnu moć čišćenja vašem svakodnevnom deerdžentu i sunđeru. Međutim, ljuske jajeta posebno su praktične za ribanje mesta do kojih vašsunđer ne može da dopre: unutrašnjosti flaša, vaza i drugih predmeta nezgodnog oblika.

Za ovaj trik izbegnite gnjecave ljuske jaja koje ostanu nakon razbijanja sirovog jajeta. Umesto toga, ostavite ljuske jaja sa strane kada gulite tvrdo kuvana jaja. Možete ih držati smrznute u vrećici za zamrzavanje dok vam ne zatrebaju.

Kad trebate da operete vazu ili flašu, zgnječite ljuske jaja. Možete da upotrebite nešto tvrdo, poput tučka ili dna šolje, da zgnečite ljuske dok su još u vrećici za zamrzavanje. Zatim malo zdrobljenih ljuski jajeta pospite u otvor predmeta koji trebate očistiti, piše House Digest.

Nakapajte malo deterdženta za suđe i dodajte dovoljno tople vode da se promućka. LJuske jaja će delovati kao prirodni abraziv, ribajući unutrašnjost posude kada je vrtite na isti način na koji bi to radio sunđer ili četka.

Iako ovaj trik možda neće izvući najtvrdokorniju nečistoću, savršen je za uklanjanje svakodnevne prašine i prljavštine unutar vaza, flaša i staklenki. Osim toga, to je sjajan način da ljuskama jajeta date drugi život pre nego što odu u smeće ili kantu za kompost.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas