Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Најједноставнији начин да отпушите СУДОПЕРУ: Биће вам потребна само два производа

Испробајте трик који је многима помогао

1694948461_Foto-Shutterstock-sudopera.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Сода бикарбона кухињска је намирница која може чинити чуда за чишћење одеће, уређаја, па чак и одвода који су смрдљиви или зачепљени. Природно минерално једињење, сода бикарбона може отопити минералне наслаге и органске материјале попут масти. Редовно чишћење содом бикарбоном може спречити стварање зачепљења. Пре употребе хемијских средстава за чишћење одвода или растављања сифона, покушајте са содом бикарбоном да видите хоће ли успети, како пише Тхе Спруце.

Загрејте воду у кувалу за чај, у шерпи на рингли, или у посуди у микроталасној пећници. Сипајте мало детерџента за судове у одвод и пажљиво излијте кључалу воду у одвод. Средство за прање посуђа помоћи ће у отапању масних зачепљења.

Сипајте једну шољицу соде бикарбоне у одвод. За то можете користити мерну посуду или употребити левак ако имате мањи одвод који отежава изливање изравно у одводни отвор.

Сипајте једну шољицу дестилованог алкохолног сирћета у одвод. Сода бикарбона је алкална материја, а сирће је блага сирћетна киселина. Када се та два састојка помешају, реагују како би неутралисали једно друго. Након што се шуштање смири, причекајте пет минута. Искористите ово време да загрејете две шољице воде до врења. Исперите одвод овом додатном кључалом водом.

Ако одвод сада тече, пустите врућу воду из славине како бисте сав отпад испрали у одвод. Ако не истиче, поновите претходне кораке. Ако дуго нисте чистили одвод, можда ћете морати да поновите испирање содом бикарбоном најмање два пута, преноси Вечерњи лист.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas