Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
фенг шуи

Њих не би требало да имате у свом дому: Биљке које привлаче лошу срећу

Према фенг шуи филозофији, поједине биљке привлаче лошу енергију и не би требало да се налазе у вашем дому

1682251387_shutterstock_1825888148.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Древна кинеска вештина Фенг схуи, позната је по томе што ређује престорије и дом тако што ће кроз њих циркулисати само позитивна и јака енергија. 

Постоје уверења да биљке играју велику и значајну улогу у стварању уравнотеженог и складног простора. Постоје биљке које доносе благостање, али има и оних које узрокују невоље и несрећу.

1. Биљке с трњем или оштрим лишћем

Биљке углавном уносе позитивну енергију у ваш дом, али оне шиљасте и бодљикаве, попут кактуса, су изузетак, пише Фенгсхуибегиннер. Кактус има оштре и шиљасте бодље које подсећају на „отровне стреле“ које су усмерене према околини или особи. Из тог разлога никад не смемо постављати кактусе у дневни боравак или спаваћу собу. Не желимо да нам негативна енергија ремети одмор или сан.

Осим тога, такве биљке представљају сигурносни проблем јер својим оштрим врховима могу узроковати повреде, нарочито ако имате малу децу.

2. Пузавице и биљке пењачице

Ако код куће имате винову лозу или било коју биљку пењачицу, увек их морате редовно подрезивати како не би прекривали прозоре или зидове који би могли да ометају сунчеву светлост или утицати на проток енергије у кући.

3. Биљке које умиру и вену

Примарна сврха стављања биљака у дом је да се простор испуни зеленилом, позитивном енергијом и свежим ваздухом. Стога све биљке морамо одржавати на одговарајући начин како бисмо их одржали на животу. Зато се морате решити увенулих биљака које стварају устајалу енергију која је штетна за станаре и простор, пише Сенса.хр.

Дакле, ако желите да унесете биљке у свој дом, будите предани њиховом одржавању. Ако нисте спремни на такав корак, можда би било боље да одустанете од биљака.

4. Вештачке биљке

Немојте претеривати с вештачким биљкама јер представљају привлачење људи с лажним мотивима или злим намерама у ваш живот. Одржавање вештачких биљака такође није једноставно и тражи стално чишћење јер лако скупљају прашину. Прашина и прљавштина су несумњиво лош фенг схуи.

5. Отровне биљке

По сваку цену у дому морамо избегавати биљке које испуштају отровне гасове, попут монстере, мандале и мимозе. Избегавајте их ако вољеној особи желите да поклоните неку биљку, а одлучите се за оне које носе добру симболику и значење.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas