Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Очистите славину од каменца на природан начин: Рецепт за смесу након које ће кухиња да блиста

Флеке настале од воде и каменца на славинама у купатилу и кухињи су један од честих проблема скоро сваког домаћинства...

1695645373_f2766f5424a2658e616e78b812a0c8d099552957.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Да бисте уштедели новац, време, али и очували славине у својој кући, потребно је да искористите сасвим природан састојак - алкохолно сирће.

Временом се на славинама стварају тврдокорне беле флеке, што од тврде воде, што од прљавштине која се не очисти добро. Најчешће се те флеке појављују на судоперама и свим славинама у кући. Алкохолно сирће са лакоћом може уклонити те флеке за разлику од разних хемикалија. Сирће садржи киселост која добро уклања тврде минерале (као што је калцијум) који се налазе у води. Све што вам је потрено за чишћење је:

  • алкохолно сирће
  •  крпа
  • сунђер за судове

Како да очистите судоперу и славине?

Обришите славину или судоперу сувом крпом од вишка воде, а затим у једну посуду сипајте сирће. У ту посуду ставите крпу и сачекајте да се добро натопи. Извадите је из сирћета и обложите преко славине или места које садржи каменац. Ако желите још бољи резултат, полијте крпу још мало сирћетом.

Крпу оставите на славини око сат времена, а затим је склоните. Сунђером полако трљајте место на којем је стајало сирће и стружите прљавштину (немојте превише стискати, да не оштетите славину). Ако на славини и даље остану флеке, поновите цео поступак.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas