Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТРИК

Открила ОДЛИЧАН ТРИК како да направите природно средство за прање веша: Треба вам само један КЕСТЕН (ВИДЕО)

Током ноћи из кестена ће се ослободити сапонин, органска хемијска супстанца која се често налази у сапунима и детерџентима за чишћење.

1604928934_Capture-KESTEN.JPG
Фото: Принтскрин / Инстаграм / трееснпеаце
Oglas

Активисткиња за заштиту животне средине, Јосепхине Бецкер из Единбургха, на свом Инстаграму поделила је паметну и јефтинију замену за средство за прање веша. Открила је како да направите природно средство од само једног кестена и мало воде у три једноставна корака.

Прво у природи пронађите један кестен, а онда га исеците на неколико комада. Затим те делове ставите у стаклену теглу и оставите их да одстоје преко ноћи. У том периоду из кестена ће се ослободити сапонин, органска хемијска супстанца која се често налази у сапунима и детерџентима за чишћење.

Прочитајте још: ПОЈАЧАЈТЕ машину за веш, јер су БАКТЕРИЈЕ жилаве и бићете изненађени до КОЛИКО СТЕПЕНИ могу живе!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

А туториал фор ДИY wасхинг поwдер фром цхестнутс тхат yоу цан цоллецт ригхт ноw 🌰🍂 Трендс суцх ас буyинг соапнутс, wхицх аре схиппед овер фром ег. Индиа, ис ЦО2 интенсиве, хармс лоцал популатионс бy дривинг уп прицес, аппроприатинг тхеир традитионал-усед итемс анд ис алсо супер уннецессарy бц wе хаве оур оwн соапнутс ин Еуропе/Н.Америца 🌰

Објава коју дели Јосепхине Бецкер (схе/хер) (@трееснпеаце) дана

Када своје природно средство желите да користите, неколико пута добро протресите теглу, а затим кроз сито прелијте воду у машину за прање веша како би се избегли комадићи кестена који би је могли оштетити. 

Прочитајте још: Како се заправо користи МАШИНА ЗА ПРАЊЕ СУДОВА? Мушкарац изазвао полемику на друштвеним мрежама (ВИДЕО)

Ако желите, можете додати и неколико капи есенцијалног уља за природан мирис.

Корисници друштвених мрежа остали су одушевљени њеним једноставним триком, а многи су открили да једва чекају да га испробају. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas