Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ова биљка може помоћи у РАСХЛАЂИВАЊУ ПРОСТОРИЈЕ: Покушајте да снизите температуру у стану без трошења струје

Сјајно решење уколико немате климу

1688814289_shutterstock_1702858801.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Међу свим врстама биљака, неке имају невероватне способности да буду пуно више од обичног лепог цвета. Сансеверија – биљка зелених листова интензивних боја, крута и усправна, која осим што је декоративна има способност прочишћавања ваздуха у кући, успева на скровитим местима, добро се прилагођава готово сваком простору, захтева мало пажње и упија мало летње топлоте.

Сансеверија, или свекрвин језик, како је још зову, је популарна биљка која не захтева много одржавања. Пореклом из тропске Африке и Азије, ова врста је постала врло цењена биљка у читавом свету због своје способности прилагођавања различитим светлосним и температурним условима. Једна од најбољих одлика ове биљке је њена способност фотосинтезе ноћу, за разлику од већине биљака које то раде дању. Овај ноћни процес подразумева да сансеверија током ноћи ослобађа кисеоник и апсорбује угљен диоксид, што доприноси побољшању квалитета ваздуха у простору у којем се налази.

Сансеверија такође помаже у расхлађивању околине. Током врелих дана она кроз лишће испушта влагу у ваздух, што има природни ефекат хлађења.

Још једна предност ове биљке је њена способност упијања токсина распрострањених у ваздуху. Доказано је да ова биљка може да уклони непожељна хемијска једињења, попут бензена, триклоретилена и формалдехида, која емитују производи за чишћење, боје или намештај. Побољшањем квалитета ваздуха сансеверија доприноси стварању здравијег животног простора, пише Елле.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas