· · Коментари: 0
РЕЧ СТРУЧЊАКА

Ово је типична грешка код прања веша због које ОДЕЋА остаје још ПРЉАВИЈА после прања

Ви грешите, а машина рачун за струју само расте!

1681850454_1681219512_shutterstock_1792606012-643f0056735f0.jpg
Фото: Shutterstock

Стручњак за апарате Вивијен Фодор упозорава да овај превид може учинити цео процес прања бескорисним, што значи да ћете морати све да перете.

Прочитајте још: Спречите БРЗО НАКУПЉАЊЕ ПРАШИНЕ У ДОМУ: Направите спреј од састојака које већ имате у кући (РЕЦЕПТ)

Мајке са децом често праве ову грешку. Када се много тога накупи, једноставно поделе постељину на три дела - светла, тамна и обојена. И покушавају да део одеће одмах гурну у машину за веш. Као резултат тога, испоставља се да машина капацитета 5 кг има много више веша. А то ће довести до чињенице да ће постељина једноставно стајати на свом месту, тачно онако како сте га гурнули. Не растеже се, не испире, а на крају ћете имати исту прљаву, устајалу одећу. Које ћете ипак морати да поделите на два дела и још два пута оперете!

Прочитајте још: Поклон који никако не смете да унесете у КУЋУ: Фенг шуи стручњаци саветују да га одмах баците или спалите

- Морате да напуните машину тако да на врху између веша и зида бубња још увек има слободног простора величине длана - објашњава Фодорова.

Међутим, без обзира на величину машине, увек сачекајте да се акумулира довољно велика количина пре него што започнете прање. На крају крајева, неке ствари се могу прати ручно. А стручњак саветује да изаберете економичнији начин прања од 30 степени. Ово ће уштедети и сам веш и трошкове загревања воде.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ