Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

ПАЗИТЕ да не убијете своје биљке! Ево када је вечерас право време да залијете своје ЦВЕЋЕ

Паклене врућине никако не иду на руку ни вашим биљкама

1658601380_balcony-plants-g877629312_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Иако је током летњих месеци биљкама потребно много воде да би преживеле високе температуре, заливање у неограниченим количинама њих неће заштитити од врућине. Посебно не уколико биљку не заливате у право време, односно да ли то радите када је корен спреман да прими воду.

Савети за исправно заливање лети

Иако неки то већ знају, потребно је нагласити да је биљке најбоље заливати током касних вечерњих или раних јутарњих сати. С обзиром на то да је вода хладна, а земљиште топло, уколико ипак одлучите да је боље заливати биљке по највећој врућини, сетите се да ће сва вода много брже испарити и да ће биљке брзо остати без влажности. Такође, уколико их залијете увече, оне ће бити опскрбљене водом и спремне ће сачекати нови дан.

Прочитајте још: Марина Висковић није изневерила фанове: Певачица наступала са повредом леђа, сви су мислили да је то део стајлинга (ФОТО)

Води је потребно времена да продре у земљу. Уместо да се ваше саксије цвећа преливају, или да око вашег струка парадајза ставите толико воде да почне да отиче, најбоље је да додајете воду у деловима. Дакле, будите стрпљиви и заливајте ваше биљке у неколико наврата.

Уколико заливате биљке само у једном делу, а запостављате други, то доводи бржег развоја и раста корена само са те стране, а самим тим и до слабијег апсорбовања хранљивих материја из земљишта. Да би се оне правилно и једнако развијале, важно је да их заливате са свих страна равномерно.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas