Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Ево како правилно ЗАЛИВАТИ ЦВЕЋЕ на тераси током ВРЕЛИХ летњих дана

Постоје бројне заблуде о начину на који током лета треба одржавати цвеће током лета

1656019270_balcony-ge6e9a49d1_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Цвеће на тераси посебно је осетљиво током врелих летњих дана, додатно уколико је тераса током већег дела дана у сунцу. Заливањ је једини спас за опстанак наших биљака, али некада сведочимо ситуацијама када управо превише заливања резултира пропадањем и сушењем биљака.

Заливање обављајте тако да се биљке добро натопе док вода не процури у тањирић.

Стручњаци саветују да учесталим заливањима биљке доводимо у стање исцрпљености.

Заливање у јутарњим сатима
Прави принцип заливања углавном говори да биљке у ноћ не би смеле да уђу мокре јер се на тај начин врло лако заразе гљивама. Јутро је време када сунце излази. Важно је се вода на листовима осуши пре него сунце постане прејако и спржи листове кроз преостале капљице воде. Ипак, у току лета потребно је биљке у жардињерама некада заливати и два пута дневно. Друго заливање обављајте увече када сунце зађе. Вреле летње ноћи ће допринети да се листови брзо осуше и неће бити опасности од настанка инфекција у току ноћи. Ово ће додатно и расхладити биљке и учинити да се осећају боље.

Прочитајте још: Отерајте МИШЕВЕ из дворишта заувек! Мирисе ОВЕ 4 биљке НЕ ПОДНОСЕ и држаће их подаље

Заливајте биљке када се супстрат у саксији потпуно осуши. Чак и ако остане сув 2-3 дана, биљке неће страдати. Када их заливате, увек искористите прилику да им у воду за заливање додате неко од водорастворљивих ђубрива. Заливање обављајте тако да се биљке добро натопе док вода не процури у тањирић. Оставите цвеће да овако одстоји 30 минута, а онда проспите вишак воде из тањирића.

Прочитајте још: РУСКИ народни препарат за притисак: Решите се ХИПЕРТЕНЗИЈЕ уз три састојка (РЕЦЕПТ)

У току летњих месеци, поготово код балконских биљака, заливање ће некада морати да се обавља и два пута у току дана. Идеално решење за овај проблем су саксије и жардињере са дуплим дном које имају резервоар из којег се супстрат лагано натапа, а може да прихвати воду за неколико дана заливања.

Прочитајте још: Чувени РУСКИ ТРАВАР Дмитриј Јуровски открива тајну јаког пролећног ИМУНИТЕТА (РЕЦЕПТИ)

Приликом заливања биљака, а пре свега  ако заливате раствором ђубрива, водите рачуна да не поквасите листове. Чак и ако се ово приликом заливања догоди, након заливања истуширајте биљке да им скинете ђубриво са листова.

Добро је да цвеће заливате у јутарњим часовима.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas