Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
цвеће

Колико дуго ПЕТУНИЈЕ могу да издрже без воде? Уколико идете на одмор о овоме водите рачуна и изненадићете се када се вратите

Петуније су једне од најпопуларнијих баштенских биљака. Живописне боје чине их прелепим, па су због тога избор многих. Расту брзо и лако, што их чини идеалним биљкама за украшавање балкона

1660814898_petunias-gc478f61ff_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Примарна сезона цветања петунија је лети, али могу да расту и током јесени све док температура не падне.

Петуније су пореклом из Јужне Америке, где расту на топлим, отвореним подручјима са ниском влажношћу и на добро дренираном земљишту. Због јужноамеричког порекла, петуније су заправо прилично отпорне на сушу због чега су толико популарне за узгој у саксијама на терасама.

Прочитајте још: Желите да вам РУЖЕ дуже трају? Потребна вам је кашичица ОВОГ ЗАЧИНА и одржите свежину данима

Опште правило је да заливамо темељно петуније једном недељно како би им корење остало здраво. Петуније воле тло које је равномерно влажно, али такође и добро дренирано јер влажно земљиште изазива труљење корена. Како бисте били додатно сигурни да треба да залијете петуније сачекајте да се горњи центиметар земље готово осуши пре него што их поново залијете.

Како залити петуније?

Најбољи начин да залијете петуније је да их добро натопите рано ујутру, а затим сачекајте седам дана пре него што их поново залијете. Петуније су релативно отпорне на сушу, па не би требало да вас забрине одлазак на одмор на неколико дана јер вас сигурно неће изневерити. Оно што треба да им обезбедите, како би могле да цветају и када неколико дана нисте у могућности да их залијете, је добро дренирано земљиште јер не воле "мочварно" тло. 

Прочитајте још: Како се негује каранфил? "ЦВЕТ БОГОВА" који воли сунце

Трудите се да петуније залијете ујутру, чиме ћете да им обезбедите довољуно влаге пре врућег летњег дана. Темељно заливање подстиче корење да се развије и учврсти у земљишту, тако да корење може да повуче влагу када је то потребно због чега могу да преживе и десет дана без воде.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas