Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пажљиво бирајте рамове, тепихе и завесе: Ево како да постигнете изглед луксузнијег дома

Не ради се о куповини скупих ствари, већ о њиховом стилизовању на прави начин

1664273583_bedroom-g03ac1140c_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Проводимо много времена у својим домовима, па је важно како се у њему осећамо. 

Да би се постигао осећај комплетне и добро уређене собе, можете да следите скуп истих принципа, а да их уоквирите на свој начин, онако како то одговара вашем укусу.

Трикови до луксузнијег изгледа дома

Завесе

За луксузнији изглед дома требало би да створите изглед светлих и великих просторија. Начин на који окачите завесе може да има огроман утицај на то како видите величину простора. Да би ваш простор био већи, обавезно окачите завесе ближе плафону, а не на оквир прозора.

Прочитајте још: Сакријте израстак до СЛЕДЕЋЕГ ФАРБАЊА: Два корисна трика у зависности да ли имате светлију или тамнију косу

Подови

Још један елемент собе који може да учини да простор буде већи или мањи су подови или теписи. Различити узорци на вашем поду ће променити перцепцију простора. На пример, решеткасти обрасци или велики квадрати ће учинити да се ваш простор изгледа шире, док мањи чине да се простор осец́а ограниченијим. Ако имате уске ходнике, користите простирку или под са хоризонталним линијама да бисте проширили простор или ако имате кратак ходник, користите вертикалне линије како бисте простор учинили дужим. Ако је тепих у центру собе, он увек треба да буде довољно велик да сав намештај за седење може да има "предње ноге" на ивици тепиха.

Рамови

Одабир уметничких дела или оквира за фотографије праве величине је кључ за постизање доброг осећаја размера. Уколико се једно овакво дело налази изнад кревета ширина дела треба да буде 60 до 70% ширине кревета, као и 60 до 70% висине зида изнад кревета. Исти приступ треба да важи било где у вашем дому.

Прочитајте још: Решите се БОРА природним путем: Потребан вам је један САСТОЈАК који може направити велику промену

Централна тачка

У свакој просторији требало би да постоји нешто што ће да вам прицуче поглед, било да се ради о уметничком делу, јаркој боји или другој текстури. На пример, то може да буде светло обојен зид или занимљив комад намештаја. Не заборавите да не претрпате собу са више од једне или две фокусне тачке јер то може да учини да простор изгледа неуредно. Такође је кључно да сте сигурно да се све у просторији налази где треба, пише Метро.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas