Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
одржавање

Правилно чишћење подова, дрвених површина, огледала... Будите сигурни да је све дезинфиковано

Дезинфекција је неопходна у становима и кућама у којима живе деца, старији људи и они са хроничним болестима. Ево како да правилно дезинфикујете свој дом

1610961894_Depositphotos_353147676_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Када правилно дезинфикујете стан, чак и ако у њему постоји болесна особа, ваздух ће бити ослобођен од бактерија.

Прочитајте још: Волите ЈАКЕ БОЈЕ, али ОВА ГРЕШКА у уређењу дома може да направи ХАОС

1. Сваки дан пребришите подове било којим детерџентом за домаћинство који у себи садржи хлор или монохлорамин. Када пребришете подове, проветрите просторију.

2. Ако у кући живе мала деца која пужу или се ваљају по подовима најбоље је да користите домаћа средства за чишћење као што су: сирће, сода бикарбона, раствор алкохола, обична кухињска со, па чак и водоник - пероксид. Са овим раствором који ће успешно да дезинфикује, можете да пребришете све површине у кући. Када радите са сирћетом, пажљиво пребришите обичном водом површине, јер сирће може да нагризе одређене материјале, уколико се не испере на време.

3. Да бисте дезинфиковали ваздух, користите етерична уља која се могу купити у скоро свим радњама здраве хране. Узмите уља са антисептичким својствима - јеле, четинара, чајевца, еукалиптуса и цитруса.

Чишћење треба започети из дневног боравка - спаваћих соба, а затим кухињу, купатило и тоалет.

Прочитајте још: Уредити ДОМ према правим пропорцијама: Шта купујемо премало, а шта превелико?

Сви прекривачи, завесе и постељина, као и плишане играчке треба да се перу на температури изнад 70%. Тепих и простирке однесите на хемијско чишћење или их једноставно уклоните из соба до пролећа. Све фигурице, вазе, рамове за слике перите са сапуницом.

Шта и како дезинфиковати:

  • За прање подова - користите обичну воду са детерџентом уз додатак сирћета или водоник- пероксида.
  • Намештај од дрвета обришите сунђером натопљеним ланеним уљем, јер ће он савршено да дезинфикује површине.
  • Огледала и стакла - пребришите растовром сирћета и лимнске киселине (1:3).
  • Све површине у кухињи пребришите концентрованим раствором соли (на 2 литра воде ставите 1 кг соли).
  • Тоалет оперите посебним производима за домаћинство са белилом.

Прочитајте још: ПАМПАС, биљка која је одушевила цео свет: Најпопуларнији тренд у декорацији дома (ФОТО)

Док траје пандемија: кваке на вратима, прекидаче, мобилне телефоне и рачунаре, као и новчанике пребришите алкохолом барем 2 пута дневно.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas