Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Припремите свој дом за ЈЕСЕН: Све што треба да очистите како би растеретили кућу

Припремите се за долазак јесени

1692614712_shutterstock_567746173.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Пролеће је синоним за чишћење, али и касно лето је одличан тренутак за велико спремање. Лагано ће почети да се гомилају друге ствари у ходницима и по собама као што су блатњаве чизме и јакне, а треба и рашчистити просторије које се греју како бисмо максимизовали проток топлог ваздуха.
Предмети којих ћете се можда морати решити су лични за вас и ваше домаћинство, али као што Вики Силверторн, професионални организатор каже, јесен је сезона за опуштање, јер време постаје хладније, а тешко је да се заиста опустите у неуредној, претрпаној кући.

1. НЕРЕД У КУПАТИЛУ

Нова сезона је одлично време да уклоните креме за сунчање, спрејеве против буба и старе тоалетне потрепштине како бисте имали довољно простора за производе које заиста користите. Направите контролну листу за чишћење купатила која ће вас водити.
Међу стварима које се не смеју чувати у купатилским ормарићима су средства за негу коже са истеклим роком трајања, шминка и било шта што заправо не користите. Вики Силверторн препоручује да све извадите и распоредите у категорије како бисте могли да прегледате шта имате и да све очистите.
Двапут проверите рок употребе на старим тоалетним потрепштинама и козметичким производима. На полеђини ћете пронаћи симбол који указује колико дуго након отварања треба да га чувате. Све застареле производе треба испразнити и рециклирати.
Потребан вам је само један од сваког производа, а потенцијално и један резервни и избегавајте да гомилате велики број истих ствари.

2. ХРАНА КОЈОЈ ЈЕ ИСТЕКАО РОК У ОСТАВИ

Добра је идеја да организујете оставу док прелазимо са врућих летњих месеци на хладније и свежије време, тако да увек имамо при руци залихе које су нам потребне када кувамо јесења и зимска јела.
Исто важи и за ваш фрижидер и замрзивач.

3. НЕРЕД У ДВОРИШТУ И ШУПИ

Рашчишћавање дворишта, баштеили шупе само ће постајати све мање привлачно како дани буду краћи и температура падне, па све време које имате сада проведите уређујући оставу, алате, прибор за роштиљ, намештај и баштенске додатке. Уклоните све што је поломљено или зарђало је један од задатака одржавања који треба да обавите да бисте припремили свој дом за јесен.
Прочешљајте све ствари у дворишту и размислите о томе шта сте искористили и да ли постоји нешто што мислите да не бисте желели да употребите до следећег лета.

4. ОДЕЋА

Затим, време је да искрено погледамо наше ормане и ствари које нисмо дуго носили. Размислите о донирању или одбацивању летње одеће, купаћих костима и обуће које ове године нису угледале светлост дана, јер су велике шансе да ће тако бити и следећег лета.
Можда ћете морати да купите неке додатне корпе за складиштење унапред да бисте олакшали процес рашчишћавања и сређивања. Размислите о великим вакумским запечаћеним кесама за своју летњу одећу ако имате ограничен простор.

5. СЕЗОНСКИ ДЕКОР

Размишљајте унапред и о празницима! Извадите кутије са украсима и решите се свега што је поломљено или што вам се једноставно више не свиђа.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas