Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
фенг схуи

Промените ових пет ствари у дому: Верује се да ћете тако најбоље привући новац и обиље

Уколико желите економски просперитет, морате се решити неких ствари у својој кући

1649747784_patrick-perkins-3wylDrjxH-E-unsplash.jpg
Фото: Унспласх
Oglas

Фенг схуи је популарна кинеска филозофија која акценат ставља на простор и распоред предмета у кући јер се сматра да то утиче на проток енергије, благостање и хармонију.

Кључ ове филозофије јесте да морате имати пет природних елемената у кући - воду, метал, ватру, дрво, земљу - да бисте успоставили баланс енергије. Да би у вашем дому владала позитивна "чи енергија" и како бисте привукли обиље и економско благостање постоје одређена "правила".

1. Проток воде

Уколико вам цеви напукли или славина цури морате под хитно то поправити. Верује се да уколико вода цури услед неког остећена, да то симболизује отицање новца из вашег дома. Поред тога, држање устајале воде, уколико немате филтере за пречишћавање (рецимо у акваријумима или вазама). Са елементом воде је повезано и огледало, па оно не би требало да буде постављено прекопута кревета у спаваћој соби, нити у његовом одразу не смеју бити улазна врата.

Прочитајте још: Ове ствари морате ХИТНО избацити из свог дома! Доносе негативну енергију и лошу срећу!

2. Биљке

Биље имају велики значај у фенг схуи филозофији. Оне су декоративне, делују умирујуће, пречишћавају ваздух и уносе свежину. Постоје одређене биљке за које се сматра да привлаче новац, али никако не би требало да држите суво, увело или вештачко цвеће у својој кући.

3. Боје

Боје које више од других привлаче обиље јесу зелена, љубичаста и црвена. Али, ни са њима не смете претеривати: рецимо, уколико претерате са црвеном бојом можете превише ојачати елемент ватре у дому, а то може узроковати конфликте и свађу. И код ових боја морате водити рачуна о складу и равнотежи.

4. Кухиња

Јако је битно да ваша кухиња увек буде чиста, уредна и сређена. Средите и распоредите зачине, из фрижидера избаците све непотребне намирнице и оне којима је истекао рок. Шпорет и кухињску плочу очистите од флека, а прашину са кухињских елемената пребришите.

Прочитајте још: Уклоните тврдокорни КАМЕНАЦ из тоалета за само пет минута помоћу ОВОГ кухињског састојка

5. Избацивање непотребног

Да би позитивна енергија струјала кроз ваш дом, потребно је да он буде растерећем, слободан, без сувишних ствари које не користите. Сломљене, покварене ствари, покварени апарати доносе лошу енергију!

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas