Oglas
· · Komentari: 0
feng shui

Promenite ovih pet stvari u domu: Veruje se da ćete tako najbolje privući novac i obilje

Ukoliko želite ekonomski prosperitet, morate se rešiti nekih stvari u svojoj kući

1649747784_patrick-perkins-3wylDrjxH-E-unsplash.jpg
Foto: Unsplash
Oglas

Feng shui je popularna kineska filozofija koja akcenat stavlja na prostor i raspored predmeta u kući jer se smatra da to utiče na protok energije, blagostanje i harmoniju.

Ključ ove filozofije jeste da morate imati pet prirodnih elemenata u kući - vodu, metal, vatru, drvo, zemlju - da biste uspostavili balans energije. Da bi u vašem domu vladala pozitivna "či energija" i kako biste privukli obilje i ekonomsko blagostanje postoje određena "pravila".

1. Protok vode

Ukoliko vam cevi napukli ili slavina curi morate pod hitno to popraviti. Veruje se da ukoliko voda curi usled nekog ostećena, da to simbolizuje oticanje novca iz vašeg doma. Pored toga, držanje ustajale vode, ukoliko nemate filtere za prečišćavanje (recimo u akvarijumima ili vazama). Sa elementom vode je povezano i ogledalo, pa ono ne bi trebalo da bude postavljeno prekoputa kreveta u spavaćoj sobi, niti u njegovom odrazu ne smeju biti ulazna vrata.

Pročitajte još: Ove stvari morate HITNO izbaciti iz svog doma! Donose negativnu energiju i lošu sreću!

2. Biljke

Bilje imaju veliki značaj u feng shui filozofiji. One su dekorativne, deluju umirujuće, prečišćavaju vazduh i unose svežinu. Postoje određene biljke za koje se smatra da privlače novac, ali nikako ne bi trebalo da držite suvo, uvelo ili veštačko cveće u svojoj kući.

3. Boje

Boje koje više od drugih privlače obilje jesu zelena, ljubičasta i crvena. Ali, ni sa njima ne smete preterivati: recimo, ukoliko preterate sa crvenom bojom možete previše ojačati element vatre u domu, a to može uzrokovati konflikte i svađu. I kod ovih boja morate voditi računa o skladu i ravnoteži.

4. Kuhinja

Jako je bitno da vaša kuhinja uvek bude čista, uredna i sređena. Sredite i rasporedite začine, iz frižidera izbacite sve nepotrebne namirnice i one kojima je istekao rok. Šporet i kuhinjsku ploču očistite od fleka, a prašinu sa kuhinjskih elemenata prebrišite.

Pročitajte još: Uklonite tvrdokorni KAMENAC iz toaleta za samo pet minuta pomoću OVOG kuhinjskog sastojka

5. Izbacivanje nepotrebnog

Da bi pozitivna energija strujala kroz vaš dom, potrebno je da on bude rasterećem, slobodan, bez suvišnih stvari koje ne koristite. Slomljene, pokvarene stvari, pokvareni aparati donose lošu energiju!

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas