Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
собне биљке

РЕШЕЊЕ: Биљке које су идеална опција, ако имате АЛЕРГИЈУ НА ПОЛЕН

Алергија на полен је честа, али постоје биљке које можете узгајати јер су потпуно безопасне.

1647614408_profimedia-0081167171.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Права је мука када волите цвеће, а морате да га избегавате због тога што вам изазива алергију. Срећом, постоји много врста које не изазивају реакције. Стручњаци предлажу које цвеће да гајите ако сте осетљиви.

Бегонија

Бегонија која се узгаја због цвета избацује јако мало полена, а цвета непрекидно и веома обилно. И бегонија која се гаји због украсног листа је предиван украс сеновитих башта или тераса. Оне воле топлоту и влагу, не подносе директно сунце и не смеју никада бити без воде.

Петунија

Петуније испуштају слаб мирис који постаје много израженији када се гаје у великом броју. Међутим, њихов полен се не сматра алергеном.

Камелија

Камелија има мирис једнако леп као и цвет. Камелија има на цвету и мушки и женски репродуктивни орган, односно самоопрашује се, те не расипа полен. Неодољива камелија је грм који цвета од јесени до пролећа.

Прочитајте још: Најбоље боје за КУПАТИЛО: Уколико се двоумите одаберете једну од ове три

Хибискус

Цветови хибискуса производе веома тежак полен који се не преноси ваздухом. Међутим, људи који пате од алергија треба да буду опрезни приликом конзумације чаја од хибискуса који је направљен од цветова јер чај може да садржи и полен.

Фото: Пинтерест

Ирис

Ирис не зависи од ветра. Нагнуте шкољке цвета савршено су дизајниране да намаме бумбара дубоко у цвет где је гозба нектара и где он својим ногицама скупља лепљиви полен и преноси га до следећег цвета.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas