Oglas
· · Komentari: 0

Najbolje boje za KUPATILO: Ukoliko se dvoumite odaberete jednu od ove tri

Feng shui je praksa iz drevne Kine koja nas povezuje sa prirodom, elementima i prostorima oko nas. Reči „feng shui“ prevode se direktno kao „vetar“ i „voda“.

1647354026_home-gda53a4b37_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Svaki deo enterijera može pažlivo da se osmisli prema ovoj staroj disciplini, pa tako i kupatilo. Ukoliko se dvoumite oko boja za elemente i zidove, postoji nekoliko jednostavnih rešenja.

Pročitajte još: Muči vas kašalj i zapušen nos? SPECIJALISTA ORL objašnjava kako da se rešite problema

Feng shui boje za kupatila

Generalno, ne postoje dobre ili loše feng shui boje za kupatilo. Važno je da razmotrite koje boje volite i koje su vaše asocijacije na određene boje.  Obratite pažnju da li simbolika bilo koje od ovih boja ima uticaja i na vas.

Pročitajte još: Najbolje boje za DNEVNU SOBU: Šta donose crveni, a šta zeleni i smeđi elementi?

Bela

Kao opštu preporuku za najbolju boju kupatila, feng shui "kaže" da je to bela. Iako možda nije najbolja boja za sve, dobro se uklapa u mnogim slučajevima. Bela predstavlja bistrinu i čistoću, a jedna od namena modernog kupatila je pročišćavanje tela, pište The Spruce.

Plava

Plava boja je povezana sa drvetom, jednim od pet elemenata koje posmatramo u feng shui-ju. Još jedan od pet elemenata je voda. Kupatila su prirodno povezana sa vodenim elementom, budući da vodovod ulazi i izlazi iz ovog dela kuće. Jedan aspekt od pet elemenata sa kojima radimo su kreativni odnosi podrške između određenih elemenata. Tako da,  ako volite plavu boju, to bi bila odlična boja za upotrebu u prostoriji koja ima puno vodenog elementa, poput kupatila. Plava takođe može promovisati više odmora i podmlađivanja, tako da dodavanje plave u vaše kupatilo može da podrži i te energije.

Pročitajte još: Da li znate kako se PRAVILNO POSTAVLJA STO? Bitan je raspored svakog elementa (VIDEO)

Zelena

Element drveta je takođe povezan sa zelenom, koja se nalazi u živim biljkama i drveću. Slično plavoj, dodavanje zelene kupatilu može doneti više elementa drveta. Prigušeno zeleno je više opuštajuće i lekovito, dok je svetlije zelenilo aktivnije. Duboko, šumsko zelenilo je mirno i spokojno. Obratite pažnju na to koje nijanse zelenila vas privlače i pratite to.

BONUS VIDEO

 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas