Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

САМ СВОЈ МАЈСТОР: Ево како да БРЗО И ЛАКО поправите Ве-Це шољу и решите се непријатних мириса у купатилу

Да ли сте заглавили покушавајући да схватите како да се решите мириса тоалета? Тоалети миришу када их користите, а мирис обично брзо нестаје. Међутим, ако приметите мирисе који долазе из вашег тоалета чак и када га не користите, то није нормално

1649315800_giorgio-trovato-876NP3npUMc-unsplash.jpg
Фото: Unsplash
Oglas

Ова ситуација може да укаже на то да се дешавају друге ствари, укључујући цурење, зачепљење водоводних цеви или да постоји потреба за дубинским чишћењем.

Дубински очистите тоалет

Када смишљате како да се решите мириса тоалета, немојте занемарити потребу за добрим чишћењем. Тоалети на забаченим местима, као што су подруми, често измичу надзору оних у главним купатилима. Минералне наслаге које пожуте унутрашњост посуде праве проблем, па тоалет неће бити истински чист док не уклоните ове наслаге.

Корак 1: Очистите посуду

Помешајте пасту од белог сирћета и боракса (или сличног средства) и обилно је распоредите по унутрашњој страни чиније, посебно испод обода. Оставите пасту на посуди неколико сати. Навлажите га прскањем сирћета док се осуши.

Прочитајте још: ЗА КРИСТАЛНО ЧИСТО СТАКЛО: Једноставан ТРИК за чишћење прозора помоћу црног чаја

Корак 2: Исперите и орибајте посуду

Исперите посуду чистом водом и обришите је четком за тоалет. Паста би требало да уклони већину промене боје, али ако остане значајна количина, нанесите још пасте и сачекајте још неколико сати.

Корак 3: Користите комерцијално средство за чишћење тоалета

Очистите унутрашњост и спољашњост посуде комерцијалним средством за чишћење тоалета, по могућству оним које садржи избељивач.

Напомена: Сода бикарбона је такође одличан дезодоранс, али немојте је користити за прављење пасте са сирћетом. Алкалан је, а сирће кисело, тако да њих двоје реагују тако да пониште једно другом моћ чишћења. Ако желите да дезодорирате содом бикарбоном, помешајте је са водом да направите пасту.

Поправљање напуклог воштаног прстена

Ако се тоалет благо љуља или видите воду на поду око посуде, вероватно је извор мириса прстен од воска који цури. Лако је заменити воштани прстен , али морате уклонити тоалет и прегледати прирубницу. Може бити кородиран или неправилно инсталиран.

Корак 1: Искључите црево за довод тоалета

Искључите воду. Исперите тоалет и држите притиснуту ручку да испразните резервоар. Одвојите црево за довод тоалета са конектора вентила за пуњење испод резервоара, користећи прсте или кључ.

Корак 2: Остружите стари восак

Олабавите матице које држе посуду на поду помоћу кључа, а затим подигните тоалет и оставите га на страну. Састругајте стари восак са прирубнице тоалета ножем за гит. Ставите га на старе новине и баците.

Корак 3: Прегледајте и поправите прирубницу

Прегледајте прирубницу. Ако је кородирао, вероватно је то разлог зашто се тоалет љуљао и због чега је пукао воштани део, пуштајући мирис канализације унутра. Поправите га помоћу прстена за поправку. Можда ћете такође моћи да решите проблем инсталирањем већег воштаног прстена или слагањем два обична.

Корак 4: Замените тоалет

Замените тоалет након што дијагностикујете и поправите проблем.

Решавање проблема са вентилацијом

Проблеми са вентилацијом могу изазвати мирисе из тоалета на различите начине, па проверите те проблеме када одлучујете како да се решите тоалетних мириса. Ако тоалет дели отвор за вентилацију са оближњим лавабоом, а тај отвор се блокира, вода која тече кроз цев може прогурати ваздух кроз П-замку за тоалет. С друге стране, вакуум иза те воде може извући воду из замке и дозволити да гасови побегну. Оба стања такође могу бити последица блокаде главног вентилационог канала на крову.

Корак 1: "Уроните" у тоалет

Ако постоји блокада у вентилационом отвору који тоалет дели са лавабоом, притисак урањања би требало да га очисти. Напуните оближње лавабое, каде и тушеве са 3 цм воде, па их такође уроните.

Корак 2: Проверите кровни вентил

Попните се на кров и потражите крхотине које блокирају кровни отвор. Можда ћете пронаћи лишће, штапиће или чак птичје гнездо. Очистите остатке, а затим прскајте воду из баштенског црева у отвор за вентилацију. Ако се вода поврати, очистите блокаду жицом за канализацију док вода не потече без преливања.

БОНУС ВИДЕО:

 
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas