Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Савет ИСКУСНИХ ДОМАЋИЦА: Најједноставнији начин да очистите WЦ шољу

Све што вам је потребно већ имате код куће

1685543017_wc-solja.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Старински трик који се показао као веома делотворан кад треба да се отпуши wц шоља. 

Када се wц шоља запуши, старински "лек" помаже. Савременим домаћицама овај трик делује необично и "сумњиво", али наше баке тврде да је невероватно ефектан и да "ради". Ако нисте знали, у стара времена су користили обичну кухињску со за чишћење канализације. Додатни бонус јесте што је овај такозвани трик практично бесплатан, јер главни састојак већ имате у кући.

Како то обично бива, канализационе цеви се најчешће зачепе у најнеповољнијем тренутку, када вам је баш нестало средстава за отпушавање или не можете да позовете мајсторе... У тим случајевима може да помогне најједноставније и најефикасније средство које свако домаћинство има. Ако нисте знали, "обична" со је корисна не само у кухињи, већ и у решавању неких других кућних проблема. На пример, за разлику од хемијских гелова и средстава, со не може да изазове никакву штету.

Зашто сипати чашу соли у тоалет сваки дан

Ово домаће средство је посебно погодно за особе које пате од алергија, јер је "природно" и не изазива иритацију, Пред соли, користе се и сода бикарбона и "обична" (чесмовача) топла вода. Шта треба да урадите? Сипајте топлу, може и врелу воду у wц шољу, па затим додајте чашу соде у комбинацији са једнаком количином соли. Додајте исту количину сирћета и оставите да тако одстоји два сата. Након тога повуците воду из водокотлића и цеви ће бити проходне. 

У сличају да из прве нисте обавили посао, савте је да "третман" поновите још једном. Превентиве ради, искусне домаћице овај трик примењују свакодневно, спречавајући на тај начин да дође да зачепљења цеви и таложења прљавштине. Такође, со помаже да се "убију" бактерије и дезинфикује шоља.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas