Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
промо

Шта је условило раст цена на тржишту некретнина, а са друге стране и неочекивани раст потражње?

Према последњим статистичким подацима које је недавно објавио Републички завод за статистику, а који су резултат урађеног пописа у овој години, указује да је број становника наше земље опао, док је са друге стране број станова порастао чак за 12,26% у односу на попис из 2011. године.

1672138866_shutterstock_1700575657.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Имајући у виду интензивну градњу у протеких неколико година која је забележена готово у свим регионима, овакав податак је био и очекиван и сада је само кроз званични статистички податак добио потврду.

Осим у главном граду, број кућа и станова у којима људи живе али и оне који се користе за одмор и рекреацију, као и оне које се привремено не користе порастао је значајно у атрактивним туристичким местима.

Чиме је условљен раст цена на тржишту некретнина?

Данас се могу наћи различите оцене и мишљења стручњака у проналажењу одговора на ово питање. Несумњиво је да су цене станова и за куповину и за издавање вртоглаво расле од почетка године, али чини се да се од лета тај раст још више интензивирао.

Осим оних глобалних ствари које су значајно утицале на генерални раст цена у свим областима и индустријама, а које се везују за затварање граница због пандемије и застоја у протоку робе и услуга, као и рата у Украјини, постоји још неколико ствари које су утицале на ово.

Рате за стамбене кредите су значајно порасле због раста камата и то је још један од разлога зашто су станодавци били принуђени да повећају износ месечне крије. Осим тога, за оне у изградњи, вредност је све већа јер је дошло до поскупљења грађевинског материјала такође.

Чини се да су ове промене највише захватиле главни град, па је то један од разлога због којих је потражња за издавање станова на периферији Београда порасла.

Са друге стране, тотално супротно томе, у одређеним деловима земље порасла је потражња за продајом станова, као што је на пример познатно туристичко место Врњачка Бања.

Порасло је интересовање за издавање станова у Обреновцу

С обзиром да је ова општина удаљена од центра главног града свега четрдесет километара и да има одличну инфраструктурну линији која их повезује, порасла је потражња за издавање станова у Обреновцу.

Разлог за то је знатно мања цена издавања, односно месечне кирије, у односу на ону која се нуди у главном граду. А градски превоз је добро организован ако у Београду радите или студирате, као и путни праваци.

Осим тога Обреновац је повољна опција и за издавање станова на дан, поготово за оне који долазе дан раније због авионског лета јер се до аеродрома ,,Никола Тесла“ стиже брзо одатле.

Значајнија продаја станова забележена је у Врњачкој Бањи

Врњачка Бања као познато туристичко место и највећа домаћа бања, лоцирана је у Рашком округу, у близини Града Краљева и годинама уназад ужива огромну популарност.

Међутим, у последње две године забележена је повећана потражња за продају станова у Врњачкој Бањи. Може се рећи да је већа тражња од понуде што је веома занимљиво у времену у којем је све поскупело.

Многи сматрају да је улагање новца у некретнине, поготово на атрактивним местима као што је Врњачка Бања, најсигурнији начин улагања својих финансијских средстава, дугорочно гледано. Тамо сваке године има све више туриста и овај вид улагања многи виде као исплатив поготово када се ради о изнајмљивању простора на неколико дана.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas