Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
фенг шуи

Шта све треба да знате ако имате БОСИЉАК У КУЋИ: Овакву енергију привлачи према фенг шуи стручњацима

Његова лековита својства препозната су одавнина

1658249639_pexels-suzy-hazelwood-2334636.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Босиљак је у првом реду зачин који се може наћи у сваком кухињском ормарићу. Он даје посебну арому и шмек јелима, а неизоставан је састојак чувеног песто соса. Поред тога, у фенг шуију постоји веровање да је ова биљка повезана и са циркулацијом енергије у простору.

У давним временима ова биљка се сматрала магичном баш због својих лековитих својстава. Он је изворно биљка која расте у Индији, али користили су је и Стари Египћани будући да су у египатским пирамидама пронађени венци ове биљке. У Старом Риму босиљак се користио за освежавање ваздуха, али и декорцију.

Према једној легенди, војници Александра Великог донели су босиљак у Европу након повратка из Азије. У Србији је веома популаран, те се користи у верским обредима, на крштењима, венчањима, као и у свећењу водице. Мирис босиљка делује опуштајуће и умирујуће.

Прочитајте још: КОШТА 20 ДИНАРА, А ИМА ПРЕКО 10 НАМЕНА: Магични састојак користан за све - од кухиње до козметике

Због свега тога, у фенг шуију постоји мишљење да босиљак треба посадити испред куће како би спречио да у дом уђе негативна енергија. Заправо, ова биљка се сматра за једну која доноси највише среће. Сматра се да привлачи успех у каријери, новцу, као и да помаже у привлачењу сродне душе и хармоније у браку.

Некада су  жене стављале око струка венце ове биљке како би имале више среће у проналаску партнера. Корисно је и гајити га у кући и користити као зачин, средство за опуштање и природни лек. Пун је витамина и минерала, а највише помаже код ублажавања осећаја напетости. 

Може ублажити тегобе код кашља, бронхитиса, прехладе, а позитивно утиче и на здравље срца и систем органа за варење.

Рецепт за чај:

Кашику сушеног босиљка прелити шољом кључале воде, па оставити да одстоји 15 минута. Потом процедити и попити.

Бонус видео:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas