Oglas
· · Komentari: 0

KOŠTA 20 DINARA, A IMA PREKO 10 NAMENA: Magični sastojak koristan za sve - od kuhinje do kozmetike

Jedna od najkorisnijih namirnica u svakom domaćinstvu

1658241619_sodaaa.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Soda bikarbona, ili stručnije nazvano natrijum bikarbonat, ima široku primenu. Možete je kupiti za svega 20 dinara, a korisna je za sve: kuvanje, pranje, kozmetičke svrhe, pa i ublažavanje mnogih tegoba.

Za šta sve može pomoći?

1. Ublažavaju svrab i bol nakon ujeda komaraca. Sve što treba da uradite jeste da nanesete malo sode bikarbone prethodno pomešane sa vodom.

2. Sjajna je i u ublažavanju opekotina - na vlažnu krpu stavite malo sode i nežno prinesite na opekotinu.

3. Mnogi je koriste u neutralisanju neprijatnih mirisa iz obuće: dovoljno će biti da je samo pospete po obući.

4. Za svež dah - u pola čaše vode dodajte prstohvat sode bikarbone, a potom isperite grlo.

Pročitajte još: Ovih 7 namirnica nikako ne smete stavljati u ZAMRZIVAČ (FOTO)

5. Imate problema sa znojenjem? Natopite gazu vodom i sodom bikarbonom, pa ostavite neko vreme ispod pazuha.

6. Pored toga, svakodnevno kuzumiranje ove namirnice može doprineti održavanju vitalnosti i dobrog zdravlja organizma.

NJom možete zameniti razne preparate za negu kože lica i tela:

1. U vodu ubacite sodu bikarbonu u razmeri 3:1, a potom laganim kružnim pokretima utrljajte u lice. Tako ćete potpuno prirodnim sredstvima odraditi piling lica.

2. Od nje možete napraviti i šampon za dubinsko pranje kose. Dodajte sodu bikarbonu u šampon (preporučljivo je da to bude prozirni, a ne kremasti šampon). Ako nemate vremena za pranje kose možete od sode bikarbone napraviti suvi šampon. Sve što treba da uradite jeste da pospete sodu bikarbonu po korenu kose, a potom i da pročešljate kosu prstima.

Pročitajte još: Trik za BLISTAVI ESCAJG: Stavite aluminijumsku foliju u mašinu za pranje sudova i sijaće KAO NOV

3. Možete je dodati i u kupku. Pomoći će vam da imate mekšu kožu.

4. Možete je koristiti kad radite pedikir - dodajte sodu bikarbonu u vodu i stopala će vam biti znatno mekša.

Pored toga, soda bikarbona sjajan je saveznik u cišćenju masnoća i prljavštine sa raznih materijala i uređaja.

Bonus video:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas