Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
УРЕЂЕЊЕ

Стил ШАБИ ШИК је неодољив и романтичан, а постиже се на само ЈЕДАН начин

Нежан, романтичан, пастелан, мек, ушушкан, женствен и заводљив, речи су које описују шаби шик стил.

1631525374_shutterstock_260354090.jpg
Фото: Шатер
Oglas

Не, није реч ни о чему похабаном и отрцаном, иако оригинално шаби (схаббy на енглеском) значи управо то. Но, када му додате реч шик, добијате веома популаран правац у уређењу енетеријера који је све осим офуцан.

Прочитајте још: БОЈЕЊЕ ЗИДОВА У ЦРНО: 4 савета за употребу црне боје у вашем дому

Шаби шик удахне нови живот старим стварима

Нежан, романтичан, пастелан, мек, ушушкан, женствен и заводљив, описи су који му припадају. Још једна реч, носталгија, прати шаби шик, јер овај стил подсећа на нека лепша времена, домове наших бака и ћошкове у којима је мир проналазио наш дека, уз ритмичан звук столице на љуљање.

Детаљи Фото: Шатер
Скините мало фарбе са ћошкова регала и ормана

Управо дах старине требало би да удахнете вашем намештају уколико желите да га прилагодите овом стилу.

Идите на бувљу пијацу

Скините шмирглом мало фарбе са ћошкова регала, рукохвата на фотељама, фиока, додајте им боју по жељи, па и њу малчице неравномерно уклоните, истањите кожу на намештају од тог материјала. Наравно, све ово се односи на то ако имате нов намештај.

Прочитајте још: Марокански стил никада не излази из моде, а довољна су ДВА јастука (ФОТО)

У случају да немате, још ћете боље финансијски проћи, јер већ “готов” шаби шик производ можете пронаћи на бувљаку или у старинарници, без потребе да га сами обрађујете. На овим местима знатижеља ће вас сигурно лако довести до неког лепог, старинског огледала, лампе или креденца, који ће баш како треба “чучнути” у ваш животни простор.

Фото: Шатер

Када их сместите, обратите пажњу и на расвету - требало би да буде блажа, попут оне из свећњака, украсних свећа или “расута” по кристалчићима великог, романтичног лустера. Баш као у замку...

Прочитајте још: Украсите зид ТАЊИРИМА: Звучи лудо, али изгледа ВРХУНСКИ! (ФОТО)

Светле и нежне боје

Светле, нежне, беле, окер или пастелне боје красе овај стил, све оне са префиксом “светло”: розе, плаве, зелене, сиве, “разбијене” нијансом свеже нане, налазе се свуда, од зидова до намештаја. Зидовима, додуше, пристају и тапете цветног дезена, дебљег или тањег материјала, а исти мотив чест је и на шољицама за кафу, тако љупко нахереним на ексерчићима ваше старе/нове полице за суђе. Дрвене, разуме се.

Дрво је главна звезда шаби шика

Дрво је главни савезник шаби шика, јер се неки грубљи, вештачки материјали тешко могу замислити у његовом окружењу.

Прочитајте још: УЛАЗНА ВРАТА у јесењем стилу - Једноставне ИДЕЈЕ које можете сами спровести у дело! (ФОТО/ВИДЕО)

Чак и емајлирана када за купање у присуству дрвених мердевина делује мекше и нежније, поготово ако је смештена испод, такође дрвених, испуста на прозору. На њих поставите саксију са цвећем и, без потребе да жмурите, сањајте снове, ваздушасте, сјајне и магичне попут светлуцавих балончића пене за купање, у које сте утонули.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas