Oglas
· · Komentari: 0
UREĐENJE

Stil ŠABI ŠIK je neodoljiv i romantičan, a postiže se na samo JEDAN način

Nežan, romantičan, pastelan, mek, ušuškan, ženstven i zavodljiv, reči su koje opisuju šabi šik stil.

1631525374_shutterstock_260354090.jpg
Foto: Šater
Oglas

Ne, nije reč ni o čemu pohabanom i otrcanom, iako originalno šabi (shabby na engleskom) znači upravo to. No, kada mu dodate reč šik, dobijate veoma popularan pravac u uređenju eneterijera koji je sve osim ofucan.

Pročitajte još: BOJENJE ZIDOVA U CRNO: 4 saveta za upotrebu crne boje u vašem domu

Šabi šik udahne novi život starim stvarima

Nežan, romantičan, pastelan, mek, ušuškan, ženstven i zavodljiv, opisi su koji mu pripadaju. Još jedna reč, nostalgija, prati šabi šik, jer ovaj stil podseća na neka lepša vremena, domove naših baka i ćoškove u kojima je mir pronalazio naš deka, uz ritmičan zvuk stolice na ljuljanje.

Detalji Foto: Šater
Skinite malo farbe sa ćoškova regala i ormana

Upravo dah starine trebalo bi da udahnete vašem nameštaju ukoliko želite da ga prilagodite ovom stilu.

Idite na buvlju pijacu

Skinite šmirglom malo farbe sa ćoškova regala, rukohvata na foteljama, fioka, dodajte im boju po želji, pa i nju malčice neravnomerno uklonite, istanjite kožu na nameštaju od tog materijala. Naravno, sve ovo se odnosi na to ako imate nov nameštaj.

Pročitajte još: Marokanski stil nikada ne izlazi iz mode, a dovoljna su DVA jastuka (FOTO)

U slučaju da nemate, još ćete bolje finansijski proći, jer već “gotov” šabi šik proizvod možete pronaći na buvljaku ili u starinarnici, bez potrebe da ga sami obrađujete. Na ovim mestima znatiželja će vas sigurno lako dovesti do nekog lepog, starinskog ogledala, lampe ili kredenca, koji će baš kako treba “čučnuti” u vaš životni prostor.

Foto: Šater

Kada ih smestite, obratite pažnju i na rasvetu - trebalo bi da bude blaža, poput one iz svećnjaka, ukrasnih sveća ili “rasuta” po kristalčićima velikog, romantičnog lustera. Baš kao u zamku...

Pročitajte još: Ukrasite zid TANJIRIMA: Zvuči ludo, ali izgleda VRHUNSKI! (FOTO)

Svetle i nežne boje

Svetle, nežne, bele, oker ili pastelne boje krase ovaj stil, sve one sa prefiksom “svetlo”: roze, plave, zelene, sive, “razbijene” nijansom sveže nane, nalaze se svuda, od zidova do nameštaja. Zidovima, doduše, pristaju i tapete cvetnog dezena, debljeg ili tanjeg materijala, a isti motiv čest je i na šoljicama za kafu, tako ljupko naherenim na ekserčićima vaše stare/nove police za suđe. Drvene, razume se.

Drvo je glavna zvezda šabi šika

Drvo je glavni saveznik šabi šika, jer se neki grublji, veštački materijali teško mogu zamisliti u njegovom okruženju.

Pročitajte još: ULAZNA VRATA u jesenjem stilu - Jednostavne IDEJE koje možete sami sprovesti u delo! (FOTO/VIDEO)

Čak i emajlirana kada za kupanje u prisustvu drvenih merdevina deluje mekše i nežnije, pogotovo ako je smeštena ispod, takođe drvenih, ispusta na prozoru. Na njih postavite saksiju sa cvećem i, bez potrebe da žmurite, sanjajte snove, vazdušaste, sjajne i magične poput svetlucavih balončića pene za kupanje, u koje ste utonuli.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas