Oglas
· · Komentari: 0
SAVETI ZA NEGU CVEĆA

Tretirajte vaše biljke VODOM SA BELIM LUKOM i bićete oduševljeni rezultatima

Za brigu o zatvorenim biljkama, mnogi uzgajivači cveća koriste domaće proizvode

1673995082_186282_shutterstock-1031229388_f.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Korisna svojstva belog luka su nesporna, svi znaju za njegov pozitivan efekat na bilo koji živi organizam. Karanfilić u infuziji daje svoje fitoncide i vitamine, kao i antioksidante i minerale. Uz pomoć kompetentnog zalivanja, možete sprečiti infekciju sobnih biljaka, izlečiti ih, a takođe i dezinfikovati supstrat u loncu.

Pročitajte još: Kako se neguje "ženska sreća"? Krasiće svaki enterijer, a potrebno je da joj se posvetite samo malo

Pravovremeno zalivanje će uplašiti štetočine, što vam omogućava da uspešno primenite kompoziciju čak i na otvorenom tlu. Stimulacija i restauracija biljaka, sistematska obrada će dovesti do zadebljanja korenovog sistema, listovi postaju veći, novi rastu, formira se više cvetnih stabljika. Prolećno zalivanje sobnih biljaka omogućava im da se brže probude nakon hibernacije i pređu u aktivnu fazu cvetanja.

Kada se pravilno koristi, voda od belog luka donosi samo koristi - hrani, jača i sprečava bolesti...

Infuzija belog luka takođe ima neke negativne kvalitete, čije zanemarivanje može dovesti do smrti biljaka. Važno je poštovati pravila kada koristite vodu sa belim lukom.

Koncentracija rastvora mora biti tačna. Ako je sadržaj belog luka u rastvoru previsok, korenje može izgoreti, što će na kraju dovesti do smrti sobnog cveća. Pravilna koncentracija je posebno važna ako su biljke već zaražene štetočinama, u tom slučaju zbog oslabljenog imuniteta mogu da izgore čak i od obične vode.

Pročitajte još: Poklon koji nikako ne smete da unesete u KUĆU: Feng šui stručnjaci savetuju da ga odmah bacite ili spalite

Zalivanje je važno izvršiti prema šemi. Retki tretman sa kompozicijom neće doneti željeni rezultat, a prečesto zalivanje belim lukom takođe će dovesti do opekotina zbog povećane koncentracije kao rezultat. Stvaranje kompozicije sa belim lukom u bazi može biti drugačije. NJegov algoritam i koncentracija direktno zavise od svrhe za koju se planira koristiti agens.

Kada se pravilno koristi, voda od belog luka donosi samo koristi - hrani, jača i sprečava bolesti. Voda od belog luka u pravilnoj koncentraciji ne utiče negativno na same biljke, što se ne može reći za gotove hemikalije koje se nude u prodavnicama.

Pročitajte još: Ojačajte stabljiku ORHIDEJE preparatom sa belim lukom (RECEPT)

Pravljenje vode od belog luka je jednostavno. Sameljite tri čena belog luka, prelijte ih sa 3 litra vrele kuvane vode. Ostavite smešu da se natopi jedan dan na toplom mestu. Dobijenu infuziju malo zagrejte neposredno pre upotrebe. Ovaj recept je veoma efikasan protiv štetočina koje su se naselile direktno u tlu.

Od insekata koji su se namotali na krunu biljke (paukove grinje, bele mušice), pogodna je sledeća verzija leka. Iseckanu glavicu belog luka prelijte litrom ključale vode. Pustite da se rastvor kuva sedam dana. Dobijeni koncentrat razblažite neposredno pre upotrebe u proporciji od 3 supene kašike sredstva za 10 litara prečišćene vode.

Pročitajte još: Kako se neguje "ženska sreća"? Krasiće svaki enterijer, a potrebno je da joj se posvetite samo malo

Zalijte cveće sa pauzom od 2 nedelje, naizmenično sa redovnim zalivanjem. Rezultat primene tinkture možete primetiti za nekoliko dana. Kao profilaktičko i ojačavajuće sredstvo, rastvor se može koristiti tokom cele godine, zalivajući cveće ako izgleda oslabljeno ili nezdravo. Ne možete zalivati cveće vodom od belog luka tokom cvetanja, a još više zalivati pupoljke i cvetove. Mogu se izgoreti.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas