Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Трик за ЧИСТ тепих током зиме: Све што вам је потребно су састојци које већ имате код куће

Трик који ће вас одушевити

1701167130_Foto-Shuttertsock-tepih-ciscenje.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Просторија са тепихом и без њега није иста. Они су веома декоративни и лепи, али не и толико лаки за одржавање, поготово у току зиме. Лети је прање тепиха друга прича, једни их перу у свом дворишту, а други их однесу на хемијско прање.

Наравно, сервиси за прање су увек ту, али постоје трикови помоћу којих ћете успети да одржавате свој тепих и да уштедите новац и време.

За вас смо припремили два практична трика која ће вас одушевити.

За први трик вам је потребно:

један већи поклопац од шерпе
топла вода
капсула за прање судова
1 кесица соде бикарбоне
памучна крпа

У већу посуду сипајте топлу воду, па додајте капсулу за прање судова и соду бикарбону. Промешајте неколико пута док се капуса не раствори. Чисту памучну крпу добро умочите у ову воду, па је ставите око доње стране поклопца и добро затегните.

Тепих прво добро усисајте, па снажним покретима прелазите крпом и поклопцем по тепиху. После неколико покрета, крпу поново умочите у воду и понављате поступак све док не будете задовољни резултатом.

Када је реч о другом трику, он је једнако једноставан као и први.

Све што вам је потребно су:

2 кашике течног сапуна
50 мл сирћета
500 мл топле воде
неколико капи етеричног уља
Наведене састојке помешајте у боци са распршивачем. Тепих прво усисајте, а онда га попрскајте раствором који сте направили. Уколико имате флеку на тепиху, онда средство директно и више пута напрскајте на њу и истрљате крпом.

Када све завршите, тепих усисајте још једном.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas