Oglas
· · Komentari: 0

Trik za ČIST tepih tokom zime: Sve što vam je potrebno su sastojci koje već imate kod kuće

Trik koji će vas oduševiti

1701167130_Foto-Shuttertsock-tepih-ciscenje.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Prostorija sa tepihom i bez njega nije ista. Oni su veoma dekorativni i lepi, ali ne i toliko laki za održavanje, pogotovo u toku zime. Leti je pranje tepiha druga priča, jedni ih peru u svom dvorištu, a drugi ih odnesu na hemijsko pranje.

Naravno, servisi za pranje su uvek tu, ali postoje trikovi pomoću kojih ćete uspeti da održavate svoj tepih i da uštedite novac i vreme.

Za vas smo pripremili dva praktična trika koja će vas oduševiti.

Za prvi trik vam je potrebno:

jedan veći poklopac od šerpe
topla voda
kapsula za pranje sudova
1 kesica sode bikarbone
pamučna krpa

U veću posudu sipajte toplu vodu, pa dodajte kapsulu za pranje sudova i sodu bikarbonu. Promešajte nekoliko puta dok se kapusa ne rastvori. Čistu pamučnu krpu dobro umočite u ovu vodu, pa je stavite oko donje strane poklopca i dobro zategnite.

Tepih prvo dobro usisajte, pa snažnim pokretima prelazite krpom i poklopcem po tepihu. Posle nekoliko pokreta, krpu ponovo umočite u vodu i ponavljate postupak sve dok ne budete zadovoljni rezultatom.

Kada je reč o drugom triku, on je jednako jednostavan kao i prvi.

Sve što vam je potrebno su:

2 kašike tečnog sapuna
50 ml sirćeta
500 ml tople vode
nekoliko kapi eteričnog ulja
Navedene sastojke pomešajte u boci sa raspršivačem. Tepih prvo usisajte, a onda ga poprskajte rastvorom koji ste napravili. Ukoliko imate fleku na tepihu, onda sredstvo direktno i više puta naprskajte na nju i istrljate krpom.

Kada sve završite, tepih usisajte još jednom.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas