· · Коментари: 0
УРЕЂЕЊЕ ДОМА

Унесите ове три биљке у ваш дом и НОВЦА никада неће недостајати (ФОТО)

Постоје веровања да одређене биљке посебно привлаче новац!

1632690245_Depositphotos_185171504_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos

Неке биљке су лековите, неке доносе срећу, неке вам једноставно одузимају дах својом лепотом, а има и оних за које се верује да привлаче новац. Доносимо вам три биљке за које се верује да доносе новац, а које је лако и једноставно неговати и којима је потребно мало пажње.

Прочитајте још: Принцезину ТАШНУ сада носе сви: Стил Кејт Мидлтон копирају младе глумице (ФОТО)

Бамбус


Фото: Depositphotos

За њега се верује да доноси богатство и благостање. Поред тога верује се да штити од лоших енергија и да доноси срећу. Ако држите бамбус у близини радног простора, побољшава се концентрација, духовни раст и креативна способност. 

Прочитајте још: Удобно и модерно: Разбијте јесењу монотонију откаченим ХЕЛАНКАМА које су апсолутни ХИТ (ФОТО)

Када је реч о нези, он воли доста сунчеве светлости тако да одаберите место у дому где има највише природног светла. Заливајте умерено и водите рачуна да се вода не задржава предуго у дренажи јер то може изазвати труљење биљке. Отклањајте лишће које опада и орезујте бамбус сваке године како бисте временом постигли жељени облик.

Красула


Фото: Depositphotos

Верује се да позитивно утиче на пословне прилике и привлачи енергију богатства и благостања. У источним земљама верују да ако преносе ову биљку с колена на колену кроз породицу да ће сваком њеном члану доносити новац. Ова биљка се такође препоручује и за гајење у пословном простору.

Прочитајте још: Удобно и модерно: Разбијте јесењу монотонију откаченим ХЕЛАНКАМА које су апсолутни ХИТ (ФОТО)

Воли светла и добро осунчана места. Заливати је умерено, а у зимским данима држати скоро суву. Често је плен лисних ваши и црвених паукова, па једино о томе морате водити рачуна.

Пахира


Фото: Depositphotos

У Источној Азији је називају и „дрво новца“ и симболично је повезана са добром срећом у финансијама. Добар ефекат можете постићи ако је држите у црвеној саксији, јер се црвена боја симболично сматра бојом страсти и радости, а и биљка ће на тај начин изгледати још декоративније. Занимљиво је да извоз ове биљке држави Тајван доноси приход од 250 милиона долара годишње па није чудо што је сматрају чаролијом која доноси благодат на пољу финансија.

Прочитајте још: Принцезину ТАШНУ сада носе сви: Стил Кејт Мидлтон копирају младе глумице (ФОТО)

Ова биљка воли светла места, али без директног сунчевог утицаја. Одржавати умерену влажност, потребна јој је висока влажност ваздуха па је орошавати с времена на време.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.