· · Komentari: 0
UREĐENJE DOMA

Unesite ove tri biljke u vaš dom i NOVCA nikada neće nedostajati (FOTO)

Postoje verovanja da određene biljke posebno privlače novac!

1632690245_Depositphotos_185171504_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos

Neke biljke su lekovite, neke donose sreću, neke vam jednostavno oduzimaju dah svojom lepotom, a ima i onih za koje se veruje da privlače novac. Donosimo vam tri biljke za koje se veruje da donose novac, a koje je lako i jednostavno negovati i kojima je potrebno malo pažnje.

Pročitajte još: Princezinu TAŠNU sada nose svi: Stil Kejt Midlton kopiraju mlade glumice (FOTO)

Bambus


Foto: Depositphotos

Za njega se veruje da donosi bogatstvo i blagostanje. Pored toga veruje se da štiti od loših energija i da donosi sreću. Ako držite bambus u blizini radnog prostora, poboljšava se koncentracija, duhovni rast i kreativna sposobnost. 

Pročitajte još: Udobno i moderno: Razbijte jesenju monotoniju otkačenim HELANKAMA koje su apsolutni HIT (FOTO)

Kada je reč o nezi, on voli dosta sunčeve svetlosti tako da odaberite mesto u domu gde ima najviše prirodnog svetla. Zalivajte umereno i vodite računa da se voda ne zadržava predugo u drenaži jer to može izazvati truljenje biljke. Otklanjajte lišće koje opada i orezujte bambus svake godine kako biste vremenom postigli željeni oblik.

Krasula


Foto: Depositphotos

Veruje se da pozitivno utiče na poslovne prilike i privlači energiju bogatstva i blagostanja. U istočnim zemljama veruju da ako prenose ovu biljku s kolena na kolenu kroz porodicu da će svakom njenom članu donositi novac. Ova biljka se takođe preporučuje i za gajenje u poslovnom prostoru.

Pročitajte još: Udobno i moderno: Razbijte jesenju monotoniju otkačenim HELANKAMA koje su apsolutni HIT (FOTO)

Voli svetla i dobro osunčana mesta. Zalivati je umereno, a u zimskim danima držati skoro suvu. Često je plen lisnih vaši i crvenih paukova, pa jedino o tome morate voditi računa.

Pahira


Foto: Depositphotos

U Istočnoj Aziji je nazivaju i „drvo novca“ i simbolično je povezana sa dobrom srećom u finansijama. Dobar efekat možete postići ako je držite u crvenoj saksiji, jer se crvena boja simbolično smatra bojom strasti i radosti, a i biljka će na taj način izgledati još dekorativnije. Zanimljivo je da izvoz ove biljke državi Tajvan donosi prihod od 250 miliona dolara godišnje pa nije čudo što je smatraju čarolijom koja donosi blagodat na polju finansija.

Pročitajte još: Princezinu TAŠNU sada nose svi: Stil Kejt Midlton kopiraju mlade glumice (FOTO)

Ova biljka voli svetla mesta, ali bez direktnog sunčevog uticaja. Održavati umerenu vlažnost, potrebna joj je visoka vlažnost vazduha pa je orošavati s vremena na vreme.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.