Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Бирате име за дете: Ево на шта би требало да обратите пажњу пре коначне одлуке

Многи родитељи чекају последњи тренутак да изаберу парво име за своју бебу у жељи да оно буде најлепше

1665043755_pregnancy-g7ccd3dd92_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Пре коначне одлуке обавезно се запитајте следеће: Хоће ли оно звучати смешно за 10 година? Хоће ли га друга деца изговарати у увредљивом тону? Да ли ће моје дете морати сваког дана да објашњава како се његово име правилно пише?

Ако бирате имена која су у тренду препоручује се да избегавате чудно написана имена, интерпункцијске знакове који немају сврху, референце на поп културу и слично, истичу стручњаци.

Прочитајте још: Шта када дете одбија да иде на спавање? Уместо ових реченица ево шта саветују психолози

Пронађите инспирацију унутар вашег породичног стабла. Распитајте се о породичној историји, јер се ту можда крије име које ће вам се допасти. Постоји нешто заиста посебно у одабиру имена које не само да волите већ има и велики значај за вашу породицу. Сетите се да традиционална имена не морају нужно бити непожељна у модерном друштву. Многа од њих су готово заборављена, а звуче оригинално у односу на она која су тренутно популарна.

Обавезно детаљно проучите значење имена, јер не желите да оно буде негативно или контрадикторно. Уколико, ипак, одаберете име које вам се свиђа толико да занемарите значење, будите спремни на запиткивања околине. Разговарајте о потенцијалним надимцима са партнером или члановима породице како бисте били сигурни да не постоји увредљива верзија имена коју сте можда занемарили.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas