· · Коментари: 0

Деца рођена на пролеће предодређена су да БУДУ ЛИДЕРИ! Ево које још особине поседују

Истраживања су показала да годишње доба током којег је беба рођена и те како утиче на њену личност. Датум рођења и личне карактеристике су уско повезани, а бебе рођене на пролеће издвајају се по занимљивим особинама.

1649100412_kids-gdb6fcc25d_640.jpg
Фото: Пиксабеј

Бебе рођене на пролеће имају посебне карактеристике личности, а неке карактеристике се тичу чак и здравља! 

Прочитајте још: СЕЋАТЕ ЛИ СЕ ОВИХ ИГАРА? Аниматорка открива како данас деца реагују на Арачкиње, Јањине и Леденог чику

1. Мање алергија

Генетичари из Велике Британије проучавали су ДНК маркере код деце рођене у различитим годишњим добима како би дошли до закључка да ли постоји веза између датума рођења и алергија. Открили су повећани ризик од алергија, поленске грознице, астме и екцема код деце рођене у јесен, а најмани ризик за бебе рођене у пролеће.

2. Оптимизам од рођења

Једна веома лепа ствар о утицају годишњег доба на нарав је свакако ова. Сунчани дани после дуге зиме имају одличан утицај на расположење. Пролећне бебе могу бити, чак, и претерано позитивне. Особе рођене у пролеће, увек прво траже оно најпозитивније у свему.

3. Будући лидери

Неколико истраживања потврдило је да они рођени у марту и априлу имају доста веће шансе да постану вође, а оно што је занимљиво, деца рођена у јуну и јулу за то имају најмање шансе.

4. Мања вероватноћа менталних обољења 

Не само да су пролећне бебе срећније, већ је и мање могуће да ће развити неке психичке проблеме у будућности. Иако то не значи да никада неће имати психичких проблема, шансе су значајно мање. С друге стране, зимске бебе имају највеће шансе за психичке поремећаје.

5. Креативци 

Изгледа да су бебе рођене у пролеће јако креативне. Истраживање спроведено на Универзитету Конектикат, открило је да постоји већа креативност код беба рођених у марту, али и код оних рођених у децембру, јануару и фебруару. Дакле бебе рођене на самом почетку пролећа имају потенцијала да буду врло маштовите и креативне!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.