Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Дирљива прича о дечаку који је сазнао ИСТИНУ о Деда Мразу: Његов потез ће разнежити и оне каменог срца

Новогодишња прича која је многе оставила без даха

1671974765_Foto-Shutterstock-deda-mraz1.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Наставница историје из Тексаса, Тесли Раш, написала је причу о томе како се у њеној породици са генерације на генерацију преноси прича, односно открива права истина о Деда Мразу. Њена прича је толико лепа и топла да ће вам загрејати срце пред празнике и желећете да је поделите са блиским људима.

"Када дете има шест или седам година, а приметите његове прве сумње у постојање Деда Мраза, онда је спремно. Обично их водим у кафић и, након поруџбине, одржим говор: "Ти си ове године много порастао. И не само да си постао виши – видим да је и твоје срце постало веће. И толико си порастао да и сам можеш постати Деда Мраз. Можда си приметио да је већина Деда Мраза које видиш људи који су обучени у костим. Неки од твојих пријатеља су ти можда рекли да чак Деда Мраз и не постоји. Многа деца размишљају на овај начин јер још нису спремна да буду Деда Мраз. Али ти сте спремани." (Покушајте да имате мистериозан глас).

Прочитајте још: ДОМАЋИЦА БОЖИЋНЕ СЛУЖБЕ: Кејт Мидлтон, блистала је током свечане церемоније, а приметно је да ОНИ НИСУ БИЛИ ПРИСУТНИ (ВИДЕО)

Замолите дете да изабере особу, као што је комшија. Мисија детета је да тајно сазна шта је овој особи потребно и онда му то обезбеди, умота у поклон папир и испоручи. И никада не откријте да је то урадио. Бити Деда Мраз не значи добити одобрење – већ несебичну жељу за давањем. Мој најстарији син је изабрао "тетку вештицу", како су је деца звали, која живи на углу улице. Жена је била заиста застрашујућа: око њене куће била је ограда и никада није дозвољавала деци да долазе близу ње да се играју са лоптом или фризбијем. Често је викала да се деца тише играју и грдила их.

На путу до школе, мој син је приметио да сваког јутра компиница излази на трем боса да покупи пошту, и одлучио да јој требају папуче. Тако да је морао да буде шпијун и да се сакрије у жбуње да би сазнао приближну величину њених ногу. Када смо јој купили топле папуче, он их је упаковао и на папиру написао "Срећан Божић од Деда Мраза". Једне вечери, после вечере, отишао је до њене куће и ставио поклон испред њених врата.

Следећег јутра, гледали смо је како излази на веранду, узима пакет и улази у кућу. Мој син је био ван себе од нестрпљења да сазна шта ће се даље десити. И следећег јутра видели смо је - како у топлим папучама преузима пошту. Син је био еуфоричан. Морала сам да га подсетим да нико никада не би требало да сазна да је то урадио или више неће бити Деда Мраз. Током наредних неколико година, одабрао је многе људе за поклоне и увек бирао јединствен, персонализован поклон за њих.

Једне године је добро очистио свој бицикл, променио седиште на њему и поклонио га ћерки једног нашег пријатеља. Ови људи су били веома сиромашни. Питали смо девојчициног оца колико би ово било прикладно. Израз на лицу девојчице када је видела бицикл у близини своје куће могао се упоредити само са изразом радости на лицу мог сина.

Када је дошло време да се све исприча млађем сину, старији је желео сам да разговара са њим. Сада су заједно одлични "дародавци" и никада се нису осећали као да су некога лагали.

На крају крајева, откривена им је тајна како бити Деда Мраз."

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas