Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како да знате да ли је беби хладно или претопло? Обратите пажњу на ове делове тела, а ево колико слојева одеће је довољно

Током зиме је родитељима некада тешко да процене да ли је беби хладно или топло

1670690925_shutterstock_1026799366.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Хладно време не треба да буде препрека да беба изађе у шетњу, само је важно да пратите када јој постаје неугодно и хладно исто тако и да ли сте је можда превише утоплили. Др Ивон Густафсон, стручњак за родитељство објаснила је како ћете то најлакше и најсигурније да препознате.

- Колико је топло или хладно беби не оцењујемо проверавајући јесу ли хладне руке или ноге код бебе. Уместо тога, поставите прсте испод врата бебе - истакла је Густафсон и додала:

- Уколико је врат бебе топао и влажан, то значи да је беби превруће. У супротном, ако је хладан, потребно је додатно утоплити бебу.

Немојте претеривати

Иако ћете много пута чути забринути коментар попут "Бебу треба утоплити, ручице су јој потпуно хладне!", немојте одмах скакати да је још више обучете или покријете.

Прочитајте још: Деца из Прихватилишта написала ПИСМА ДЕДА МРАЗУ: Њихове жеље разнежиће и оне каменог срца (ФОТО)

Исто тако, ако је беба неколико пута кинула, то исто не мора да значи да јој је хладно и да се прехладила, и други фактори утичу на то као што су сунце или свраб у носићу. Исто важи и за штуцање, које је врло честа појава код беба и у већини случајева нема везе са осећајем хладноће.

Према саветима стручњака, бебу је потребно обући један слој више него што облачите себе. Многи родитељи често праве грешку јер дете превише утопле када је напољу хладно време. Неки од упозоравајућих знакова да је вашој бебици хладно током шетње су црвене ручице укључујући дрхтање, бледа или црвена стопала и плаве усне.

Такође се препоручује изолација колица како бисте умањили проток хладноће до бебе. То можете урадити тако што ћете испод бебе поставити комад стиропора.

Прочитајте још: Последице могу бити ФАТАЛНЕ: 3 ФРАЗЕ о храни које не би требало да кажете СВОЈОЈ ДЕЦИ

Излазак на хладан ваздух са бебом не треба да избегавате. Чак и када је беба прехлађена, хладан ваздух може јој помоћи у смањењу отока слузнице. Међутим, важно је да водите рачуна да бебина одећа буде прилагођена времену јер бебе не могу да задржавају температуру као одрасли.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas